Forrás: Pixabay: stevepb
Vaj popcorn film esti snack
Ez a vajas pattogatott kukorica recept az egyik kedvencem a hangulatos otthoni mozi estékhez. Elképesztően könnyű elkészíteni, és a sós popcorn és a finom vaj kombinációja egyszerűen isteni. Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, és mindig jól sikerül.
Hozzávalók
- 100 Gram Popcorn kukorica
- 50 Gram Jó minőségű vaj
- 1⁄2 Teáskanál só
Eljárás
A vajas pattogatott kukorica receptjét úgy kezdjük el, hogy egy nagy, nehéz edényt teszünk a tűzhelyre, és felmelegítjük. Egy tipp saját tapasztalatomból: Az üvegfedeles fazék különösen praktikus, mivel így megfigyelheti, ahogy a pattogatott kukorica felpattan.
Amíg az edény melegszik, egy kis serpenyőben kezdje el melegíteni a vajat, amíg teljesen felolvad és enyhén megbarnul.
Adja a pattogatott kukoricaszemeket és a sót a forró edénybe. Itt fontos, hogy rendszeresen rázza meg az edényt, hogy az összes mag egyenletesen felmelegedjen, és ne égjen meg.
Amint az első mag kipukkad, tegye rá a fedőt az edényre, és csökkentse kissé a hőfokot. A pattogatott kukorica főzési folyamata alatt továbbra is rendszeresen rázza az edényt.
Miután a pukkanás alábbhagyott, várjon még egy percet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes szem teljesen kipukkadt. Tapasztalatom szerint jobb egy kicsit túl sokáig várni, mint megkockáztatni, hogy még pattogásmentes szemek maradjanak a tálban.
Vegye le a serpenyőt a tűzről, és óvatosan öntse az olvasztott vajat a pattogatott kukoricára. Rázza vagy keverje meg a pattogatott kukoricát, hogy a vaj egyenletesen eloszoljon benne.
És máris kész a házi vajas popcorn. Élvezze ezt a finomságot, amíg még meleg!