HIRDETŐ
Forrás: wdnetstudio from canva
Vajas Fonott Kalács
Ez a recept egy hagyományos magyar vajas fonott kalács elkészítéséhez ad útmutatást. Puhának, könnyűnek és mennyei vaj ízének kell lennie!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Tészta
- 500 g liszt
- 25 g élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 250 ml tej
- 100 g vaj
- 1 csipet só
Kenéshez
- 1 evőkanál tej
- 1 evőkanál vaj
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
Az élesztőt futtassuk fel a cukros, langyos tejben.
2. Lépés
Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük duplájára.
3. Lépés
Ha megkelt, 3 részre osztjuk a tésztát, és mindegyikből rúd formát formázunk.
4. Lépés
A rudakat összefonjuk, a tetejét megkenjük a tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
5. Lépés
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a kalács belül is átsült-e. Ha a tű tiszta, amikor kihúzzuk, akkor a kalács kész.