HIRDETŐ

Forrás: wdnetstudio from canva

Vajas Fonott Kalács

Ez a recept egy hagyományos magyar vajas fonott kalács elkészítéséhez ad útmutatást. Puhának, könnyűnek és mennyei vaj ízének kell lennie!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 25 g élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Kenéshez

  • 1 evőkanál tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel a cukros, langyos tejben.

2. Lépés

Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük duplájára.

3. Lépés

Ha megkelt, 3 részre osztjuk a tésztát, és mindegyikből rúd formát formázunk.

4. Lépés

A rudakat összefonjuk, a tetejét megkenjük a tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

5. Lépés

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a kalács belül is átsült-e. Ha a tű tiszta, amikor kihúzzuk, akkor a kalács kész.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új