HIRDETŐ

Forrás: wdnetstudio from canva

Vajas Fonott Kalács

Ez a recept egy hagyományos magyar vajas fonott kalács elkészítéséhez ad útmutatást. Puhának, könnyűnek és mennyei vaj ízének kell lennie!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 25 g élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Kenéshez

  • 1 evőkanál tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel a cukros, langyos tejben.

2. Lépés

Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük duplájára.

3. Lépés

Ha megkelt, 3 részre osztjuk a tésztát, és mindegyikből rúd formát formázunk.

4. Lépés

A rudakat összefonjuk, a tetejét megkenjük a tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

5. Lépés

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a kalács belül is átsült-e. Ha a tű tiszta, amikor kihúzzuk, akkor a kalács kész.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek