HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Vasi pecsenye sertéstarjából
Igazán pompás, ízletes pecsenye.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 60 dkg sertéstarja
- 8 gerezd fokhagyma
- 5 dl tej
- 80 g finomliszt
- 3 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- Fekete bors ízlés szerint
- 1 dl napraforgó olaj sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A sertéstarját kissé kiklopfoljuk, majd a szeletek szélén (ha van inas rész) bevágjuk. A tejet egy tálba öntjük, 5 gerezd fokhagymát belenyomunk, és a húst egyesével, de szorosan belenyomkodjuk. Pár órát állni hagyjuk
2. Lépés
Ezután lecsöpögtetjük, megsózzuk, és a borssal, pirospaprikával fűszerezett lisztbe forgatjuk.
3. Lépés
Serpenyőben, kevés olajban szép pirosra sütjük. A maradék fokhagymát átnyomjuk, és ízlés szerint rákenjük.