HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Vegán amerikai palacsinta

A vasárnapi brunchok koronázatlan királya, ezúttal vegán verzióban juharsziruppal és áfonyával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 200 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 ek szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 60 g nádcukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 3 dl növényi tej Hozzáadott
  • 100 g Áfonya Hozzáadott
  • 4 ek juharszirup Hozzáadott
  • 20 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 2 ek napraforgóolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a nádcukrot és a sót késes aprítóban összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a növényi tejet is és az egészet csomómentesre turmixoljuk.

2. Lépés

Ha áfonyás palacsintát szeretnénk, akkor a már sima palacsintatésztába forgassuk bele spatulával az áfonyát.

3. Lépés

Egy palacsintasütőt vagy sima serpenyőt kikenünk olajjal, majd kisütjük rajta a palacsintákat. Az első oldalát 2-3 perc alatt süssük készre, fordítás után már elég csak egy perc a másik oldalnak.

4. Lépés

Juharsziruppal nyakon öntve, friss áfonyával és csokireszelékkel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új