HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Vegán amerikai palacsinta
A vasárnapi brunchok koronázatlan királya, ezúttal vegán verzióban juharsziruppal és áfonyával.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 200 g finomliszt
- 1 ek szódabikarbóna
- 2 cs vaníliás cukor
- 60 g nádcukor
- 1 csipet só
- 3 dl növényi tej
- 100 g Áfonya
- 4 ek juharszirup
- 20 g étcsokoládé
- 2 ek napraforgóolaj
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a nádcukrot és a sót késes aprítóban összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a növényi tejet is és az egészet csomómentesre turmixoljuk.
2. Lépés
Ha áfonyás palacsintát szeretnénk, akkor a már sima palacsintatésztába forgassuk bele spatulával az áfonyát.
3. Lépés
Egy palacsintasütőt vagy sima serpenyőt kikenünk olajjal, majd kisütjük rajta a palacsintákat. Az első oldalát 2-3 perc alatt süssük készre, fordítás után már elég csak egy perc a másik oldalnak.
4. Lépés
Juharsziruppal nyakon öntve, friss áfonyával és csokireszelékkel tálaljuk.