HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Vegán édesburgonya és csicseriborsó curry

Nincs is jobb, mint egy tál meleg édesburgonyás-csicseriborsós curry, ami jóllakatja az ízlelőbimbókat egy hűvös estén.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Nagy édesburgonya, meghámozva és kockákra vágva Hozzáadott
  • 1 konzervek Csicseriborsó, leöblítve és lecsepegtetve Hozzáadott
  • 1 konzervek kókusztej Hozzáadott
  • 1 Hagyma, kockára vágva Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 hüvelyk Darab gyömbér, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál currypor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma por Hozzáadott
  • 1 teáskanál Köménypor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • friss koriander a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk puhára és áttetszőre, általában 5-7 percig. Ne feledje, hogy időnként megkeverje, nehogy a hagyma megégjen.

2. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pároljon mindent együtt körülbelül egy percig, amíg a fűszerek aromája fel nem száll. Jó trükk, hogy a gyömbér és a fokhagyma ne égjen meg, ha a hőfokot közepesen alacsonyan tartja.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a curryport, a kurkumát és a köményt. Keverje össze az egészet, hogy a fűszerek bevonják a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. A fűszerek ilyen módon történő pirítása segít abban, hogy teljes ízüket kiadják.

4. Lépés

Adja hozzá az édesburgonyát a serpenyőbe, és forgassa meg, hogy a fűszerek bevonják. Pároljuk még öt percig. Ha friss édesburgonyát használunk konzerv helyett, az óriási különbséget jelent, mivel a currynek nagyobb mélységet és természetes édességet kölcsönöz.

5. Lépés

Öntse bele a lecsöpögtetett csicseriborsókonzervet és a kókusztejet. Sóval és borssal fűszerezzük. Keverje össze az egészet, majd forralja fel a keveréket. Amint felforrt, csökkentse a hőfokot alacsonyra, fedje le a serpenyőt, és hagyja, hogy a curry körülbelül 20-25 percig főjön.

6. Lépés

Tálalás előtt ellenőrizze, hogy az édesburgonya puha-e. Ha nem, hagyjuk a curryt még néhány percig párolódni. Szánjon időt erre a lépésre, mert a jól megfőtt édesburgonya rendkívül feldobja a curry ízét és állagát.

7. Lépés

Tálalás előtt friss korianderrel díszítsük a curryt. Ez kellemesen frissítően hat az ízére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új