Forrás: Freepik
Vegán édesburgonya és csicseriborsó curry
Nincs is jobb, mint egy tál meleg édesburgonyás-csicseriborsós curry, ami jóllakatja az ízlelőbimbókat egy hűvös estén.
Hozzávalók
- 2 Nagy édesburgonya, meghámozva és kockákra vágva
- 1 konzervek Csicseriborsó, leöblítve és lecsepegtetve
- 1 konzervek kókusztej
- 1 Hagyma, kockára vágva
- 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 hüvelyk Darab gyömbér, apróra vágva
- 1 evőkanál currypor
- 1 teáskanál Kurkuma por
- 1 teáskanál Köménypor
- só és bors ízlés szerint
- 2 EL olívaolaj
- friss koriander a díszítéshez
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk puhára és áttetszőre, általában 5-7 percig. Ne feledje, hogy időnként megkeverje, nehogy a hagyma megégjen.
Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pároljon mindent együtt körülbelül egy percig, amíg a fűszerek aromája fel nem száll. Jó trükk, hogy a gyömbér és a fokhagyma ne égjen meg, ha a hőfokot közepesen alacsonyan tartja.
Ezután adjuk hozzá a curryport, a kurkumát és a köményt. Keverje össze az egészet, hogy a fűszerek bevonják a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. A fűszerek ilyen módon történő pirítása segít abban, hogy teljes ízüket kiadják.
Adja hozzá az édesburgonyát a serpenyőbe, és forgassa meg, hogy a fűszerek bevonják. Pároljuk még öt percig. Ha friss édesburgonyát használunk konzerv helyett, az óriási különbséget jelent, mivel a currynek nagyobb mélységet és természetes édességet kölcsönöz.
Öntse bele a lecsöpögtetett csicseriborsókonzervet és a kókusztejet. Sóval és borssal fűszerezzük. Keverje össze az egészet, majd forralja fel a keveréket. Amint felforrt, csökkentse a hőfokot alacsonyra, fedje le a serpenyőt, és hagyja, hogy a curry körülbelül 20-25 percig főjön.
Tálalás előtt ellenőrizze, hogy az édesburgonya puha-e. Ha nem, hagyjuk a curryt még néhány percig párolódni. Szánjon időt erre a lépésre, mert a jól megfőtt édesburgonya rendkívül feldobja a curry ízét és állagát.
Tálalás előtt friss korianderrel díszítsük a curryt. Ez kellemesen frissítően hat az ízére.