HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Vegán édesburgonya és csicseriborsó curry

Nincs is jobb, mint egy tál meleg édesburgonyás-csicseriborsós curry, ami jóllakatja az ízlelőbimbókat egy hűvös estén.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Nagy édesburgonya, meghámozva és kockákra vágva Hozzáadott
  • 1 konzervek Csicseriborsó, leöblítve és lecsepegtetve Hozzáadott
  • 1 konzervek kókusztej Hozzáadott
  • 1 Hagyma, kockára vágva Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 hüvelyk Darab gyömbér, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál currypor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma por Hozzáadott
  • 1 teáskanál Köménypor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 EL olívaolaj Hozzáadott
  • friss koriander a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk puhára és áttetszőre, általában 5-7 percig. Ne feledje, hogy időnként megkeverje, nehogy a hagyma megégjen.

2. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pároljon mindent együtt körülbelül egy percig, amíg a fűszerek aromája fel nem száll. Jó trükk, hogy a gyömbér és a fokhagyma ne égjen meg, ha a hőfokot közepesen alacsonyan tartja.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a curryport, a kurkumát és a köményt. Keverje össze az egészet, hogy a fűszerek bevonják a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. A fűszerek ilyen módon történő pirítása segít abban, hogy teljes ízüket kiadják.

4. Lépés

Adja hozzá az édesburgonyát a serpenyőbe, és forgassa meg, hogy a fűszerek bevonják. Pároljuk még öt percig. Ha friss édesburgonyát használunk konzerv helyett, az óriási különbséget jelent, mivel a currynek nagyobb mélységet és természetes édességet kölcsönöz.

5. Lépés

Öntse bele a lecsöpögtetett csicseriborsókonzervet és a kókusztejet. Sóval és borssal fűszerezzük. Keverje össze az egészet, majd forralja fel a keveréket. Amint felforrt, csökkentse a hőfokot alacsonyra, fedje le a serpenyőt, és hagyja, hogy a curry körülbelül 20-25 percig főjön.

6. Lépés

Tálalás előtt ellenőrizze, hogy az édesburgonya puha-e. Ha nem, hagyjuk a curryt még néhány percig párolódni. Szánjon időt erre a lépésre, mert a jól megfőtt édesburgonya rendkívül feldobja a curry ízét és állagát.

7. Lépés

Tálalás előtt friss korianderrel díszítsük a curryt. Ez kellemesen frissítően hat az ízére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek