HIRDETŐ

Vegán rakott krumpli

Jöjjön egy klasszikus magyar étel, a rakott krumpli, de most vegánként! Igen, jól olvastad, nincs tojás, tej, vagy hús ebben a receptben, de ettől még mindig ugyanolyan finom marad! Próbáld

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 200 g vegán sajt Hozzáadott
  • 200 ml növényi tejszín Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors paprika kömény Hozzáadott
  • 200 g vegán füstölt szalonna (opció) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Mosd meg a burgonyákat és közepes méretűre vágd őket. Majd tedd őket egy tálba, szórd meg a fűszerekkel, add hozzá a felaprított fokhagymát és locsold meg olívaolajjal. Keverd össze, hogy minden darabka érintkezzen a fűszerekkel.

2. Lépés

Vágd fel a vöröshagymákat és pirítsd meg őket egy nagy serpenyőben kevés olívaolajjal. Ha kész, add hozzá a vegán füstölt szalonnától ha van és pirítsd még kicsit.

3. Lépés

Tedd a megpirított hagymás szalonnát egy nagy tűzálló edénybe, majd rakj rá egy réteg burgonyát, és terítsd rá a vegán sajtot. Ismételd meg ezt a folyamatot, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

4. Lépés

Végül öntsd le a növényi tejszínnel, és süsd előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 40 percig, vagy amíg a krumpli meg nem puhul.

5. Lépés

Hagyd pihenni néhány percig a sütés után, hogy ne égesse meg a szád, majd tálald!

6. Lépés

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek