HIRDETŐ

Vegán rakott krumpli

Jöjjön egy klasszikus magyar étel, a rakott krumpli, de most vegánként! Igen, jól olvastad, nincs tojás, tej, vagy hús ebben a receptben, de ettől még mindig ugyanolyan finom marad! Próbáld

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 200 g vegán sajt Hozzáadott
  • 200 ml növényi tejszín Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors paprika kömény Hozzáadott
  • 200 g vegán füstölt szalonna (opció) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Mosd meg a burgonyákat és közepes méretűre vágd őket. Majd tedd őket egy tálba, szórd meg a fűszerekkel, add hozzá a felaprított fokhagymát és locsold meg olívaolajjal. Keverd össze, hogy minden darabka érintkezzen a fűszerekkel.

2. Lépés

Vágd fel a vöröshagymákat és pirítsd meg őket egy nagy serpenyőben kevés olívaolajjal. Ha kész, add hozzá a vegán füstölt szalonnától ha van és pirítsd még kicsit.

3. Lépés

Tedd a megpirított hagymás szalonnát egy nagy tűzálló edénybe, majd rakj rá egy réteg burgonyát, és terítsd rá a vegán sajtot. Ismételd meg ezt a folyamatot, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

4. Lépés

Végül öntsd le a növényi tejszínnel, és süsd előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 40 percig, vagy amíg a krumpli meg nem puhul.

5. Lépés

Hagyd pihenni néhány percig a sütés után, hogy ne égesse meg a szád, majd tálald!

6. Lépés

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új