Vegán rakott krumpli
Jöjjön egy klasszikus magyar étel, a rakott krumpli, de most vegánként! Igen, jól olvastad, nincs tojás, tej, vagy hús ebben a receptben, de ettől még mindig ugyanolyan finom marad! Próbáld
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 200 g vegán sajt
- 200 ml növényi tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors paprika kömény
- 200 g vegán füstölt szalonna (opció)
Eljárás
Mosd meg a burgonyákat és közepes méretűre vágd őket. Majd tedd őket egy tálba, szórd meg a fűszerekkel, add hozzá a felaprított fokhagymát és locsold meg olívaolajjal. Keverd össze, hogy minden darabka érintkezzen a fűszerekkel.
Vágd fel a vöröshagymákat és pirítsd meg őket egy nagy serpenyőben kevés olívaolajjal. Ha kész, add hozzá a vegán füstölt szalonnától ha van és pirítsd még kicsit.
Tedd a megpirított hagymás szalonnát egy nagy tűzálló edénybe, majd rakj rá egy réteg burgonyát, és terítsd rá a vegán sajtot. Ismételd meg ezt a folyamatot, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Végül öntsd le a növényi tejszínnel, és süsd előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 40 percig, vagy amíg a krumpli meg nem puhul.
Hagyd pihenni néhány percig a sütés után, hogy ne égesse meg a szád, majd tálald!
Jó étvágyat kívánok hozzá!