HIRDETŐ

Forrás: Mariha_kitchen from Getty Images

Vegán savanyú káposzta leves

Ez a leves egy igazi klasszikus, magyar konyha szívéből, de vegán változatban. Színes, kiadós és tápláló, kiváló választás hideg napokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 bögre savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 darab hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 darab répa Hozzáadott
  • 1 darab burgonya Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az olajat melegítsük fel egy nagy lábasban, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát.

2. Lépés

Amikor a hagyma üvegesre párolódott, adjuk hozzá a vékonyra vágott répát és burgonyát, a fűszereket, majd öntsük fel vízzel.

3. Lépés

Főzzük közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak.

4. Lépés

Ekkor adjuk hozzá a savanyú káposztát, keverjük össze, és főzzük még 10-15 percig.

5. Lépés

Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új