HIRDETŐ
Vegetáriánus Gombás lecsó a hagyományos ízekkel
A gombás lecsó egy vegetáriánus barát fogás, amely a hagyományos lecsó ízének és királygombának a kombinációját kínálja. Egyszerű és egészséges, de laktató fogás - tökéletes hétköznapi vacsorára vagy ebédre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 ks közepes paradicsom
- 2 ks nagyobb fej vöröshagyma
- 1 kg TV paprika
- 300 g királygomba
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot cikkekre vágjuk.
2. Lépés
Egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és dinszteljük 5 percig.
3. Lépés
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd nagy lángon pár percig sütjük.
4. Lépés
A gombát megtisztítjuk és karikákra vágjuk, majd hozzáadjuk a serpenyőben lévő zöldségekhez.
5. Lépés
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd lefedve, kis lángon főzzük kb. 30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
6. Lépés
Tálaljuk friss, ropogós kenyérrel, vagy rizzsel.