Forrás: PoppyB foor iStockPhotos
Vegetáriánus kelkáposzta burgonyával
Ez a recept az egyik kedvenc kelkáposztás változatom. Vegetáriánus, egészséges és különösen finom a hideg téli hónapokban. Már többször elkészítettem, és újra és újra variáltam - és minden alkalommal igazi csemege volt. A friss kelkáposzta burgonyával levesben párolva vegetáriánus főétel.
Hozzávalók
- 1 kg Friss kelkáposzta
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g Burgonya
- só és bors
- 500 ml zöldségleves
- 2 Tablespoon olívaolaj
- 1 Pinch szerecsendió
- 1 Tablespoon almaecet
Eljárás
Először is alaposan mossuk meg a kelkáposztát, távolítsuk el a szárát, és vágjuk durvára. Ez egy kicsit időigényes, de a friss kelkáposzta egyszerűen a legfinomabb.
A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk. Javaslom, hogy a hagymát nagyon apróra vágjuk, hogy később jól összeálljon a kelkáposztával.
Hámozza meg a burgonyát, és vágja apró kockákra. A kis kockák gyorsabban megfőnek, ezért próbáljuk meg nem túl nagyra vágni őket.
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Pirítsuk benne a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetsző nem lesz.
Most itt az ideje hozzáadni a kelkáposztát. Eleinte elég sok helyet foglal majd el a fazékban, de ne aggódjon. A kelkáposzta főzés közben össze fog esni.
Oltsunk le mindent a zöldségalaplével, és adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
Hagyjuk óvatosan főni 30-40 percig. Folyamatosan keverjük, hogy semmi ne égjen meg.
Végül adjuk hozzá az ecetet a kelkáposztához, ízesítsük újra, és tálaljuk. Az ecet kellemes savasságot ad az ételnek, ami jól illik a kelkáposztához.
Élvezze ezt az ízletes kelkáposztát az év hidegebb hónapjaiban. Élvezze az ízeket!