HIRDETŐ

Forrás: PoppyB foor iStockPhotos

Vegetáriánus kelkáposzta burgonyával

Ez a recept az egyik kedvenc kelkáposztás változatom. Vegetáriánus, egészséges és különösen finom a hideg téli hónapokban. Már többször elkészítettem, és újra és újra variáltam - és minden alkalommal igazi csemege volt. A friss kelkáposzta burgonyával levesben párolva vegetáriánus főétel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Friss kelkáposzta Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 500 ml zöldségleves Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Pinch szerecsendió Hozzáadott
  • 1 Tablespoon almaecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Először is alaposan mossuk meg a kelkáposztát, távolítsuk el a szárát, és vágjuk durvára. Ez egy kicsit időigényes, de a friss kelkáposzta egyszerűen a legfinomabb.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk. Javaslom, hogy a hagymát nagyon apróra vágjuk, hogy később jól összeálljon a kelkáposztával.

3. Lépés

Hámozza meg a burgonyát, és vágja apró kockákra. A kis kockák gyorsabban megfőnek, ezért próbáljuk meg nem túl nagyra vágni őket.

4. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Pirítsuk benne a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetsző nem lesz.

5. Lépés

Most itt az ideje hozzáadni a kelkáposztát. Eleinte elég sok helyet foglal majd el a fazékban, de ne aggódjon. A kelkáposzta főzés közben össze fog esni.

6. Lépés

Oltsunk le mindent a zöldségalaplével, és adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

7. Lépés

Hagyjuk óvatosan főni 30-40 percig. Folyamatosan keverjük, hogy semmi ne égjen meg.

8. Lépés

Végül adjuk hozzá az ecetet a kelkáposztához, ízesítsük újra, és tálaljuk. Az ecet kellemes savasságot ad az ételnek, ami jól illik a kelkáposztához.

9. Lépés

Élvezze ezt az ízletes kelkáposztát az év hidegebb hónapjaiban. Élvezze az ízeket!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új