Vegetáriánus Rakott cukkini sajttal
A rakott cukkini egy könnyű és ízletes vegetáriánus fogás, amelyben a cukkini szeleteket sattal és tejföllel rétegezzük. A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd sütőben aranybarnára sütjük. Ideális választás azoknak, akik szeretnének egészséges ételt fogyasztani, de nem szeretnének sok időt tölteni a konyhában.
Hozzávalók
- 3 Közepes méretű cukkini
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g reszelt sajt ( mozzarella)
- 200 g tejföl
- 2 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- friss petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Mossuk meg a cukkinit, majd vágjuk fel hosszában kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre.
Sózzuk meg a cukkini szeleteket, majd hagyjuk állni kb. 10 percig, hogy a felesleges nedvesség távozzon belőlük.
Közben aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd pirtsuk meg benne a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg aranyszínűek lesznek.
Vegyük le tűzről, majd keverjük hozzá a tejfölt és a reszelt sajtot. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Vegyük ki a cukkini szeleteket a sóból és szárítsuk meg őket papírtörlővel.
Egy hőálló tál aljára helyezzünk egy réteg cukkinit majd kenjük rá a sajtosölös keverékből.
Folytassuk az építést, újabb rétegek és sajtos ke felvval nemozzávaló.
A tetejére szórjuk rá a maradék reszelt sajtot.
Süssük előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, amíg a t szép aranyb lesz.
Tálaláskor díszítsük friss petrezselyemmel.