Forrás: Pixabay: RitaE
Végső ropogós csirkesaláta zellerrel
Ez a recept frissítő és pikáns ízek keveréke, amely valóban kellemes csavart hoz a szokásos csirkesalátába.
Hozzávalók
- 2 Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
- 4 szárak Zeller, apróra vágva
- 1 Közepes hagyma, apró kockára vágva
- 1 csésze majonéz
- 2 EL Dijoni mustár
- 1 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
- só és bors ízlés szerint
- Friss citromlé (nem kötelező)
- Salátalevelek, a tálaláshoz
Eljárás
Mindenek előtt kezdjük a csirkemell megfőzésével. Tapasztalatom szerint a legjobb eredményt egy fazékban annyi vízzel, hogy a csirkét ellepje, és egy csipetnyi sóval. Főzzük őket körülbelül 20-25 percig, amíg alaposan megfőnek.
Amíg a csirke fő, addig a zeller és a hagyma előkészítésére is felhasználhatja ezt az időt. Kockázza fel őket olyan apróra, amilyen finomra csak szeretné, az Ön által preferált textúra alapján.
Amikor a csirke elkészült, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, majd apró darabokra vágjuk. Az én tippem itt az, hogy hagyjuk a csirkét egy kicsit hűlni, hogy ne égessük meg az ujjainkat aprítás közben.
Egy nagy tálban ideje összekeverni az összes hozzávalót, hogy megalkossuk a salátát. Kezdjük a felaprított csirkével, a kockára vágott zellerrel és a hagymával. Ezután adjuk hozzá a majonézt, a mustárt, a frissen vágott petrezselymet, és egy csepp friss citromlevet (ha szeretnénk, frissítően csípős lesz tőle!).
Jól keverje össze, hogy minden íz jól összeérjen, majd ne felejtse el sóval és borssal fűszerezni. Ekkor mindenképpen kóstolja meg a keveréket, és ennek megfelelően állítsa be a fűszerezést.
Most már kész a saláta! Javaslom, hogy friss salátaleveleken tálaljuk, amelyek kiegészítik a krémes csirkesalátát, miközben kellemes ropogós jelleget kölcsönöznek neki. Tálalás előtt egy órát hűtheti is, hogy fokozza az ízét.