HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: anasegota

Végső ropogós lenmag kekszek

Ezek az ízletes és egészséges len kekszek a hagyományos kekszek remek, ropogós alternatívája.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 2 csészék lenmag Hozzáadott
  • 1 csésze víz Hozzáadott
  • 1 Nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 12 teáskanál tengeri só Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál Oregánó (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a lenmagot 1,5-2 órán át áztatjuk vízben, amíg meg nem kocsonyásodik. Ha türelmesen megvárjuk az áztatást, a magok alaposan felszívják a vizet, ami segít abban, hogy a kekszek megfelelő állagúak legyenek.

2. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Ökölszabályként mindig győződjön meg arról, hogy a sütő előmelegített, ami garantálja az egyenletes sütési hőmérsékletet.

3. Lépés

Most keverje bele a darált fokhagymát, a tengeri sót, a fekete borsot és az oregánót (ha használ) a zselésített lenmaggal együtt. Ha ezt még a sütés előtt megteszi, az biztosítja, hogy ezek az ízek a sütés során jól beépülnek a kekszekbe.

4. Lépés

Ezután egyenletesen eloszlatjuk a keveréket egy kibélelt tepsiben. Az egyenletes réteg kialakítása a tálcán azt jelenti, hogy a kekszek egyenletesen sülnek meg, és végig egyenletes textúrájúak és ropogósak lesznek.

5. Lépés

Süssük kb. 30 percig az egyik oldalon, vagy amíg a kekszek kissé megemelkednek a tepsiből.

6. Lépés

Óvatosan fordítsa meg az óriás kekszet, és süsse további 15-20 percig, vagy amíg ropogós és aranybarna lesz. Ne feledje, hogy a sütők különbözőek, ezért tartsa szemmel őket, mivel a tökéletesen kész sütőből gyorsan átmehetnek a túlsütésbe.

7. Lépés

Hagyja kihűlni a nagy kekszet, majd törje kisebb, egyedi kekszekre. Tálalja a választott feltétekkel, és élvezze!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új