Forrás: Pixabay: anasegota
Végső ropogós lenmag kekszek
Ezek az ízletes és egészséges len kekszek a hagyományos kekszek remek, ropogós alternatívája.
Hozzávalók
- 2 csészék lenmag
- 1 csésze víz
- 1 Nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1⁄2 teáskanál tengeri só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1⁄2 teáskanál Oregánó (nem kötelező)
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a lenmagot 1,5-2 órán át áztatjuk vízben, amíg meg nem kocsonyásodik. Ha türelmesen megvárjuk az áztatást, a magok alaposan felszívják a vizet, ami segít abban, hogy a kekszek megfelelő állagúak legyenek.
Melegítse elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Ökölszabályként mindig győződjön meg arról, hogy a sütő előmelegített, ami garantálja az egyenletes sütési hőmérsékletet.
Most keverje bele a darált fokhagymát, a tengeri sót, a fekete borsot és az oregánót (ha használ) a zselésített lenmaggal együtt. Ha ezt még a sütés előtt megteszi, az biztosítja, hogy ezek az ízek a sütés során jól beépülnek a kekszekbe.
Ezután egyenletesen eloszlatjuk a keveréket egy kibélelt tepsiben. Az egyenletes réteg kialakítása a tálcán azt jelenti, hogy a kekszek egyenletesen sülnek meg, és végig egyenletes textúrájúak és ropogósak lesznek.
Süssük kb. 30 percig az egyik oldalon, vagy amíg a kekszek kissé megemelkednek a tepsiből.
Óvatosan fordítsa meg az óriás kekszet, és süsse további 15-20 percig, vagy amíg ropogós és aranybarna lesz. Ne feledje, hogy a sütők különbözőek, ezért tartsa szemmel őket, mivel a tökéletesen kész sütőből gyorsan átmehetnek a túlsütésbe.
Hagyja kihűlni a nagy kekszet, majd törje kisebb, egyedi kekszekre. Tálalja a választott feltétekkel, és élvezze!