HIRDETŐ

Forrás: Unsplash

Végső vegán lencse bolognai tészta

Gazdag, kiadós és hihetetlenül ízletes, ez az olasz ihletésű klasszikus kényelmi étel vegán változatot kapott, és ugyanolyan jóllakottságot nyújt, bűntudat nélkül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Nagy sárga hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 Nagy sárgarépa, meghámozva és apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szárak Zeller, apróra vágva Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze Szárított lencse, alaposan leöblítve Hozzáadott
  • 1 Nagy doboz zúzott paradicsom Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • 12 teáskanál Pirospaprika pehely (opcionális, a csípősség kedvéért) Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 12 csésze Friss bazsalikom, durvára vágva (nem kötelező a díszítéshez) Hozzáadott
  • Választható tészta (a kategória fenntartásához biztosítsa, hogy gluténmentes legyen) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy fazékban közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat. Úgy tapasztalom, hogy ez mindig jobban kihozza a zöldségek ízét.

2. Lépés

Adja hozzá az apróra vágott hagymát, sárgarépát és zellert a fazékhoz. Párolja ezeket a hozzávalókat körülbelül 5-7 percig. Azt akarjuk, hogy kissé megpuhuljanak, a hagyma pedig áttetszővé váljon, ez ad egy kellemes édességet, amely kiegyensúlyozza a paradicsomból származó savasságot.

3. Lépés

Keverjük bele a felaprított fokhagymát, és pirítsuk még egy percig. A fokhagyma aromája nagyon hívogató lesz.

4. Lépés

Adja hozzá a leöblített lencsét a fazékhoz. A lencsét mindig alaposan átöblítem, hogy eltávolítsam a törmeléket és csökkentsem a természetes keserűségét.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá a zúzott paradicsomot, a paradicsompürét, a szárított bazsalikomot, a szárított oregánót és a pirospaprikapelyhet, ha használjuk. A paradicsompüré sűrű, gazdag paradicsomízt ad a zúzott paradicsom friss, világos jegyeinek ellensúlyozására.

6. Lépés

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk főni körülbelül 25-30 percig. Ügyeljünk arra, hogy időnként megkeverjük, hogy megakadályozzuk a ragadást és az egyenletes főzést. A lencsének puhának kell lennie, de még megtartja a formáját.

7. Lépés

Amíg a mártás főzésére vár, a tésztát a csomagolás utasításai szerint elkészítheti. Én gyakran választok gluténmentes spagettit, hogy megőrizzem a gluténmentes kategóriánkat.

8. Lépés

Ha a szósz elkészült, és a lencse megpuhult, vagy közvetlenül a tésztához keverjük, vagy a tetején tálaljuk. Én néha szeretek egy keveset félretenni, hogy a tetejére tegyem az extra kiadósabbá.

9. Lépés

Ne felejtsen el friss bazsalikommal díszíteni - kellemes frissességet kölcsönöz, és igazán feldobja a tálalást.

10. Lépés

Melegen tálalva élvezze az ízek rétegeit, az édes zöldségektől a fanyar paradicsomig, jól kísérő tésztával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új