Forrás: beyhanyazar for iStockPhotos
Vörösboros körte desszert
Egy finom és frissítő desszert körtekével és fahéjjal, ideális a hidegebb évszakokban. Könnyen elkészíthető és csodálatos ízű, ami minden vacsoránagynak jól fog esni.
Hozzávalók
Fő összetevők
- 4 egész Körtek
- 2 evőkanál cukor
- 1 Teáskanál Fahéj
- 200 ml vörösbor
Dekoráció
- 100 ml Vertekelt tejszín
- 1 evőkanál Aprított mandula
Eljárás
A vörösboros körte desszerthez először hámozzuk meg és felezzük meg a körtéket. Távolítsuk el a magházat és tegyük félre a feleket.
Egy közepes méretű edényben, közepes hőmérsékleten hagyjuk a cukrot karamellizálódni, amíg aranybarna nem lesz.
Adjuk hozzá a fahéjat a karamellizált cukorhoz és alaposan keverjük össze.
Adja hozzá a körtéket a fazékhoz, és egyenletesen fedje be őket a fahéjas-cukorral. Főzze a körtéket néhány percig, amíg megpuhulnak, de még mindig kemények.
Adja hozzá a vörösbort, és hagyja 15-20 percig főni, amíg a bor kissé redukálódik.
A vörösboros körte desszertet tálaljuk, tejszínhabbal és aprított mandulával dekoráljuk.
Most már élvezheti!