Forrás: pimana from Getty Images
Wonton leves
A Wonton leves egy hagyományos kínai leves, mely tészta gombócokat tartalmaz, amelyeket húsokkal vagy zöldségekkel töltöttek meg. Ez a leves tökéletes meleg étel hideg téli napokra, és nagyon tápláló.
Hozzávalók
A leveshez
- 11⁄2 l csirkehúsleves
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab gyömbér
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 csokor újhagyma
A wontonokhoz
- 200 g sertéshús
- 200 g rák
- 1 darab tojás
- 1 csokor Koriander
- 24 darab wonton tészta
Eljárás
Készítsük elő a levest. A csirkehúslevest tegyük egy nagy lábasba és főzzük fel. Adjuk hozzá a szójaszószt, a fokhagymát és a gyömbért. Hagyjuk lassú tűzön főni.
Készítsük elő a wonton tölteléket. A sertéshúst és a rákot aprítsuk fel, majd keverjük össze a tojással és a korianderrel.
Töltsük meg a wontonokat. Vegyünk egy darab wonton tésztát, tegyük rá a tölteléket, majd hajtsuk be a tésztát, hogy zárva legyen.
Főzzük meg a wontonokat. Dobbsuk bele őket a forrásban lévő levesbe és főzzük őket 5-10 percig, vagy amíg a tészta meg nem fő.
Szolgáljuk fel. Tálaljuk a levest friss újhagymával megszórva. Jó étvágyat!