HIRDETŐ

Forrás: pimana from Getty Images

Wonton leves

A Wonton leves egy hagyományos kínai leves, mely tészta gombócokat tartalmaz, amelyeket húsokkal vagy zöldségekkel töltöttek meg. Ez a leves tökéletes meleg étel hideg téli napokra, és nagyon tápláló.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A leveshez

  • 112 l csirkehúsleves Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 darab gyömbér Hozzáadott
  • 2 evőkanál szójaszósz Hozzáadott
  • 1 csokor újhagyma Hozzáadott

A wontonokhoz

  • 200 g sertéshús Hozzáadott
  • 200 g rák Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 1 csokor Koriander Hozzáadott
  • 24 darab wonton tészta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a levest. A csirkehúslevest tegyük egy nagy lábasba és főzzük fel. Adjuk hozzá a szójaszószt, a fokhagymát és a gyömbért. Hagyjuk lassú tűzön főni.

2. Lépés

Készítsük elő a wonton tölteléket. A sertéshúst és a rákot aprítsuk fel, majd keverjük össze a tojással és a korianderrel.

3. Lépés

Töltsük meg a wontonokat. Vegyünk egy darab wonton tésztát, tegyük rá a tölteléket, majd hajtsuk be a tésztát, hogy zárva legyen.

4. Lépés

Főzzük meg a wontonokat. Dobbsuk bele őket a forrásban lévő levesbe és főzzük őket 5-10 percig, vagy amíg a tészta meg nem fő.

5. Lépés

Szolgáljuk fel. Tálaljuk a levest friss újhagymával megszórva. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új