Forrás: facebook: Hellovidek
Zamatos Zöldparadicsom savanyúság
Egy igazán zamatos és hagyományos fogást hoztam nektek, melyet már többször is elkészítettem: az örök kedvenc zöldparadicsom savanyúság. Különleges ízvadászok biztosan tudják, hogy a zöldparadicsom nem mindenki tálja, de érdemes adni neki egy esélyt, hiszen a konyhában igazán sokoldalúan hasznosítható.
Hozzávalók
- 1 kg zöldparadicsom
- 1 vöröshagyma
- 1 l víz
- 1 csapott evőkanál só
- Néhány gerezd fokhagyma
- Néhány szem bors
- 1 babérlevél
Eljárás
Az elkészítés első lépése a paradicsomszeletek megáztatása sós vízben, hogy megpuhuljanak. Javaslom, hogy ezt este végezzétek, így az egész éjszaka állhat a sós vízben. Fontos, hogy ne törje össze a paradicsomot , ezért javaslom a használatát.
Másnapra megpuhulnak és ideálissá válnak a savanyúsághoz.
Ekkor készítsd el a savanyúságlevet: a vizet forrald fel a sóval, a borssal, a babérlevéllel és a zúzott fokhagymával.
A főzetet hagyd kihűlni, közben pedig vágd vékony szeletekre a vöröshagymát.
Az üveg aljára tegyél néhány szelet hagymát, majd rétegezd bele a paradicsomot és a többi hagymát.
Ha megtelt az üveg, önts rá a savanyúságlevet.
Hagyd állni a hűtőben legalább egy napig, hogy összeérjenek az ízek. Jobb, ha 2-3 napig pihenteted.