HIRDETŐ

Forrás: facebook: Hellovidek

Zamatos Zöldparadicsom savanyúság

Egy igazán zamatos és hagyományos fogást hoztam nektek, melyet már többször is elkészítettem: az örök kedvenc zöldparadicsom savanyúság. Különleges ízvadászok biztosan tudják, hogy a zöldparadicsom nem mindenki tálja, de érdemes adni neki egy esélyt, hiszen a konyhában igazán sokoldalúan hasznosítható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg zöldparadicsom Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál só Hozzáadott
  • Néhány gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Néhány szem bors Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az elkészítés első lépése a paradicsomszeletek megáztatása sós vízben, hogy megpuhuljanak. Javaslom, hogy ezt este végezzétek, így az egész éjszaka állhat a sós vízben. Fontos, hogy ne törje össze a paradicsomot , ezért javaslom a használatát.

2. Lépés

Másnapra megpuhulnak és ideálissá válnak a savanyúsághoz.

3. Lépés

Ekkor készítsd el a savanyúságlevet: a vizet forrald fel a sóval, a borssal, a babérlevéllel és a zúzott fokhagymával.

4. Lépés

A főzetet hagyd kihűlni, közben pedig vágd vékony szeletekre a vöröshagymát.

5. Lépés

Az üveg aljára tegyél néhány szelet hagymát, majd rétegezd bele a paradicsomot és a többi hagymát.

6. Lépés

Ha megtelt az üveg, önts rá a savanyúságlevet.

7. Lépés

Hagyd állni a hűtőben legalább egy napig, hogy összeérjenek az ízek. Jobb, ha 2-3 napig pihenteted.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek