HIRDETŐ

Forrás: facebook: Hellovidek

Zamatos Zöldparadicsom savanyúság

Egy igazán zamatos és hagyományos fogást hoztam nektek, melyet már többször is elkészítettem: az örök kedvenc zöldparadicsom savanyúság. Különleges ízvadászok biztosan tudják, hogy a zöldparadicsom nem mindenki tálja, de érdemes adni neki egy esélyt, hiszen a konyhában igazán sokoldalúan hasznosítható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg zöldparadicsom Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál só Hozzáadott
  • Néhány gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Néhány szem bors Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az elkészítés első lépése a paradicsomszeletek megáztatása sós vízben, hogy megpuhuljanak. Javaslom, hogy ezt este végezzétek, így az egész éjszaka állhat a sós vízben. Fontos, hogy ne törje össze a paradicsomot , ezért javaslom a használatát.

2. Lépés

Másnapra megpuhulnak és ideálissá válnak a savanyúsághoz.

3. Lépés

Ekkor készítsd el a savanyúságlevet: a vizet forrald fel a sóval, a borssal, a babérlevéllel és a zúzott fokhagymával.

4. Lépés

A főzetet hagyd kihűlni, közben pedig vágd vékony szeletekre a vöröshagymát.

5. Lépés

Az üveg aljára tegyél néhány szelet hagymát, majd rétegezd bele a paradicsomot és a többi hagymát.

6. Lépés

Ha megtelt az üveg, önts rá a savanyúságlevet.

7. Lépés

Hagyd állni a hűtőben legalább egy napig, hogy összeérjenek az ízek. Jobb, ha 2-3 napig pihenteted.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új