HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: RitaE
Žitný kváskový chleba
Tradiční žitný kváskový chleba, pečený z domácího kvásku. Chleba je hezky nadýchaný, s jemnou kůrkou a bohatou chutí. Tento recept je ideální pro začátečníky v pečení chleba.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
Sourdough
- 100 g rozsliszt
- 100 ml víz
Tészta
- 200 g élesztő
- 400 g búzaliszt
- 300 ml víz
- 10 g Só
HIRDETŐ
Eljárás
720 perc.
1. Lépés
Kvász készítése: Keverje össze a lisztet a vízzel, és hagyja 24 órán át kelni meleg helyen.
2. Lépés
Tészta készítése: Keverje össze a kovászt, a lisztet, a vizet és a sót. Dolgozza össze sima tésztává.
3. Lépés
Kelesztés: Hagyja a tésztát körülbelül 6 órán keresztül kelni, legjobb éjszaka.
4. Lépés
Sütés: Melegítse elő a sütőt 230°C-ra. Sütse 20 percig, majd csökkentse a hőmérsékletet 200°C-ra és sütse további 30 percig.
5. Lépés
Szárítás: hagyjuk a kenyeret kihűlni és jól megszáradni szeletelés előtt.