HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Žitný kváskový chleba

Tradiční žitný kváskový chleba, pečený z domácího kvásku. Chleba je hezky nadýchaný, s jemnou kůrkou a bohatou chutí. Tento recept je ideální pro začátečníky v pečení chleba.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1

Sourdough

  • 100 g rozsliszt Hozzáadott
  • 100 ml víz Hozzáadott

Tészta

  • 200 g élesztő Hozzáadott
  • 400 g búzaliszt Hozzáadott
  • 300 ml víz Hozzáadott
  • 10 g Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

720 perc.
1. Lépés

Kvász készítése: Keverje össze a lisztet a vízzel, és hagyja 24 órán át kelni meleg helyen.

2. Lépés

Tészta készítése: Keverje össze a kovászt, a lisztet, a vizet és a sót. Dolgozza össze sima tésztává.

3. Lépés

Kelesztés: Hagyja a tésztát körülbelül 6 órán keresztül kelni, legjobb éjszaka.

4. Lépés

Sütés: Melegítse elő a sütőt 230°C-ra. Sütse 20 percig, majd csökkentse a hőmérsékletet 200°C-ra és sütse további 30 percig.

5. Lépés

Szárítás: hagyjuk a kenyeret kihűlni és jól megszáradni szeletelés előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új