HIRDETŐ

Forrás: yulia-bogdanova from Getty Images

Zöld paradicsomlekvár

A zöld paradicsomlekvár kiváló kiegészítő a kenyérhez, pirítóshoz vagy édes adalékként a házi süteményekhez. Ez a recept egyszerű, de az eredmény biztosan lenyűgöző.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg Zöld paradicsomok Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 2 db Citrom Hozzáadott
  • 4 teáskanál Ginger Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Öblítse le a zöld paradicsomokat, távolítsa el a szárakat és vágja kis darabokra.

2. Lépés

A fazékban keverje össze a paradicsomot, a cukrot, a limelevet, a gyömbért, a sót és a vizet.

3. Lépés

Hozza a keveréket forráspontig, majd csökkentse a hőmérsékletet, és hagyja lassan párolódni további 90 percig.

4. Lépés

Ha túl híg, hagyd főni tovább. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet.

5. Lépés

Amikor a lekvár kész, öntse bele a sterilizált üvegekbe, zárja le és fordítsa lefele. Hagyja teljesen kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek