HIRDETŐ
Forrás: yulia-bogdanova from Getty Images
Zöld paradicsomlekvár
A zöld paradicsomlekvár kiváló kiegészítő a kenyérhez, pirítóshoz vagy édes adalékként a házi süteményekhez. Ez a recept egyszerű, de az eredmény biztosan lenyűgöző.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 1 kg Zöld paradicsomok
- 1 kg cukor
- 2 db Citrom
- 4 teáskanál Ginger
- 1 teáskanál só
- 500 ml víz
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Öblítse le a zöld paradicsomokat, távolítsa el a szárakat és vágja kis darabokra.
2. Lépés
A fazékban keverje össze a paradicsomot, a cukrot, a limelevet, a gyömbért, a sót és a vizet.
3. Lépés
Hozza a keveréket forráspontig, majd csökkentse a hőmérsékletet, és hagyja lassan párolódni további 90 percig.
4. Lépés
Ha túl híg, hagyd főni tovább. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet.
5. Lépés
Amikor a lekvár kész, öntse bele a sterilizált üvegekbe, zárja le és fordítsa lefele. Hagyja teljesen kihűlni.