HIRDETŐ

Forrás: yulia-bogdanova from Getty Images

Zöld paradicsomlekvár

A zöld paradicsomlekvár kiváló kiegészítő a kenyérhez, pirítóshoz vagy édes adalékként a házi süteményekhez. Ez a recept egyszerű, de az eredmény biztosan lenyűgöző.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg Zöld paradicsomok Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 2 db Citrom Hozzáadott
  • 4 teáskanál Ginger Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Öblítse le a zöld paradicsomokat, távolítsa el a szárakat és vágja kis darabokra.

2. Lépés

A fazékban keverje össze a paradicsomot, a cukrot, a limelevet, a gyömbért, a sót és a vizet.

3. Lépés

Hozza a keveréket forráspontig, majd csökkentse a hőmérsékletet, és hagyja lassan párolódni további 90 percig.

4. Lépés

Ha túl híg, hagyd főni tovább. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet.

5. Lépés

Amikor a lekvár kész, öntse bele a sterilizált üvegekbe, zárja le és fordítsa lefele. Hagyja teljesen kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új