HIRDETŐ

Zöldbableves

A zöldbableves egy nagyon egészséges, vitaminban és rostban gazdag étel, ami hűvösebb napokon különösen jól esik. Könnyű elkészíteni és igazi házi íze van.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 12 kg zöldbab Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 l húsleves (csirke vagy marha) Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 dl tejföl a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A zöldbabot megmossuk, lecsumázuk és kb. 3 cm hosszúra vágjuk.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

3. Lépés

Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Addig pirítjuk, míg a hagyma üveges lesz.

4. Lépés

Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd gyorsan belekeverjük a zöldbabot is.

5. Lépés

Felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 30 percig, míg a zöldbab megpuhul.

6. Lépés

Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és egy kanál tejföllel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új