HIRDETŐ
Zöldbableves
A zöldbableves egy nagyon egészséges, vitaminban és rostban gazdag étel, ami hűvösebb napokon különösen jól esik. Könnyű elkészíteni és igazi házi íze van.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1⁄2 kg zöldbab
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 l húsleves (csirke vagy marha)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 dl tejföl a tálaláshoz
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A zöldbabot megmossuk, lecsumázuk és kb. 3 cm hosszúra vágjuk.
2. Lépés
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
3. Lépés
Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Addig pirítjuk, míg a hagyma üveges lesz.
4. Lépés
Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd gyorsan belekeverjük a zöldbabot is.
5. Lépés
Felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 30 percig, míg a zöldbab megpuhul.
6. Lépés
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és egy kanál tejföllel tálaljuk.