HIRDETŐ

Zöldbableves

A zöldbableves egy nagyon egészséges, vitaminban és rostban gazdag étel, ami hűvösebb napokon különösen jól esik. Könnyű elkészíteni és igazi házi íze van.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 12 kg zöldbab Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 l húsleves (csirke vagy marha) Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 dl tejföl a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A zöldbabot megmossuk, lecsumázuk és kb. 3 cm hosszúra vágjuk.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

3. Lépés

Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Addig pirítjuk, míg a hagyma üveges lesz.

4. Lépés

Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd gyorsan belekeverjük a zöldbabot is.

5. Lépés

Felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 30 percig, míg a zöldbab megpuhul.

6. Lépés

Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és egy kanál tejföllel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek