HIRDETŐ
Zöldborsófőzelék friss zöldborsóból
A friss zöldborsóból készült zöldborsófőzelék remek választás nyári étkezésekre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg friss zöldborsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors ízlés szerint
- a petrezselyemzöld díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A zöldborsót mossuk meg, és főzzük puhára.
2. Lépés
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a zsíron pároljuk meg.
3. Lépés
A tejfölt és a tejet összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a hagymás zsírhoz.
4. Lépés
A főtt borsót hozzáadjuk a hagymás tejfölös keverékhez, és addig főzzük, amíg a főzelék sűrűbb lesz.
5. Lépés
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.