HIRDETŐ

Zöldborsófőzelék friss zöldborsóból

A friss zöldborsóból készült zöldborsófőzelék remek választás nyári étkezésekre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss zöldborsó Hozzáadott
  • 1 közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • a petrezselyemzöld díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A zöldborsót mossuk meg, és főzzük puhára.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a zsíron pároljuk meg.

3. Lépés

A tejfölt és a tejet összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a hagymás zsírhoz.

4. Lépés

A főtt borsót hozzáadjuk a hagymás tejfölös keverékhez, és addig főzzük, amíg a főzelék sűrűbb lesz.

5. Lépés

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új