Forrás: vzwer from Getty Images
Zöldségsaláta tofuval
Ez a saláta a kedvencem az ízek finom kombinációja miatt. Egyszerű, mégis finom módja annak, hogy a tofut beépítsük az étrendünkbe. Rendszeresen készítem gyors és egészséges vacsoraként.
Hozzávalók
- 200 g tofu
- 100 g Fekete olajbogyó
- 1 darab The Onion
- 2 darab érett paradicsom
- csipetnyi só
- Fekete őrölt bors
- 2 EK Olívaolaj
- Friss bazsalikom vagy petrezselyem a díszítéshez (nem kötelező)
Eljárás
Vágja a tofut apró kockákra.
Ezután egy tálban keverje össze a tofut, az apróra vágott fekete olajbogyót, az apróra vágott hagymát és az apróra vágott paradicsomot.
Ízlés szerint sózzuk és őrölt fekete borssal ízesítjük, majd mindent összekeverünk. Biztosan nem kell sok sót hozzáadni, mivel az olajbogyó már természeténél fogva is elég sós.
Végül adjuk hozzá az olívaolajat, és keverjük össze. Az olaj kiválasztásakor azt tanácsolom, hogy extra szűz olívaolajhoz nyúljunk, amely egyedi ízt ad a salátának.
Utolsó lépésként a salátát friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel (vagy bármilyen más fűszernövénnyel) díszítheti.