HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Zsebes Karaj

A zsebes karaj eredeti magyar étel, mely egy isteni szaftban párolódott karajból készül. A karaj zsebébe fűszerek és zöldségek kerülnek, melyek ízüket a húsba engedik. Ez az étel nemcsak finom, de gyönyörűen is néz ki, ezért kiváló választás különleges alkalmakra is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A karajhoz

  • 1 kg sertéskaraj Hozzáadott
  • 1 darab vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott

A szaftban pároláshoz

  • 1 darab sárgarépa Hozzáadott
  • 1 darab zeller Hozzáadott
  • 1 darab paradicsom Hozzáadott
  • 12 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 500 ml száraz fehérbor Hozzáadott
  • 300 ml zöldségalaplé Hozzáadott

A krémes mártáshoz

  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a húst

2. Lépés

Pároljuk a húst

3. Lépés

Készítsük el a mártást

4. Lépés

Tálaljuk

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új