HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: RitaE
Zsebes Karaj
A zsebes karaj eredeti magyar étel, mely egy isteni szaftban párolódott karajból készül. A karaj zsebébe fűszerek és zöldségek kerülnek, melyek ízüket a húsba engedik. Ez az étel nemcsak finom, de gyönyörűen is néz ki, ezért kiváló választás különleges alkalmakra is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
A karajhoz
- 1 kg sertéskaraj
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1⁄2 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál bors
A szaftban pároláshoz
- 1 darab sárgarépa
- 1 darab zeller
- 1 darab paradicsom
- 1⁄2 teáskanál Majoránna
- 500 ml száraz fehérbor
- 300 ml zöldségalaplé
A krémes mártáshoz
- 200 ml Tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál vaj
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Készítsük elő a húst
2. Lépés
Pároljuk a húst
3. Lépés
Készítsük el a mártást
4. Lépés
Tálaljuk