HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Zsemlegombóc zöldséges, húsos, vagy leveses fogásokhoz

A zsemlegombóc rendkívül sokoldalú köret, melyet akár zöldséges, húsos, vagy leveses fogásokhoz is tálalhatunk. Ennél a receptnél a klasszikus hagyományos receptet követjük, melynek garantáltan mindenki örülni fog az asztalnál. Az alapanyagok egyszerűek, így gyorsan és egyszerűen elkészíthető, az elkészítési idő pedig körülbelül 40 perc, előkészítéssel együtt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks nagyobb zsemle Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 5 dl tej Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 80 g vaj Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A zsemléket vágjuk kis kockákra.

2. Lépés

Dobjuk rá őket egy nagy tálba, majd öntsük rá a felmelegített tejet.

3. Lépés

Hagyjuk, hogy a zsemlekockák beszívják a tejet.

4. Lépés

Apróra vágjuk az vöröshagymát és dinszteljük meg a vajon.

5. Lépés

Adjuk hozzá a petrezselymet is.

6. Lépés

Ha a zsemlekockák megpuhultak, adjuk hozzá az aprított vöröshagymát és a petrezselymet, majd keverjük hozzá a tojást is.

7. Lépés

Ízesítsük sóval és borssal, majd keverjük össze.

8. Lépés

Alakítsunk gombócokat a masszából, majd tegyük őket egy tűzálló tálcára.

9. Lépés

Süssük őket 180 fokon 20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

10. Lépés

Tálaljuk a gombócokat melegített tányéron.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új