HIRDETŐ

Forrás: freepik

Zuzapörkölt

A Zuzapörkölt egy nagy népszerűségnek örvendő hagyományos magyar étel, amely hasított csontú disznóhúsból, sok-sok hagymából és természetesen paprikából készül. Egyszerű az elkészítése, mégis ízletes, tartalmas finomság, amely a magyar konyha fenegyereke.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg disznózúza Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál édesnemes paprika Hozzáadott
  • 1 kiskanál csípős paprika (elhagyható) Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 paradicsom Hozzáadott
  • 1 Paprika Hozzáadott
  • 4 ks krumpli Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt bors Hozzáadott
  • zsír vagy olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A zúzát mossuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. A hagymát aprítsuk fel és dinszteljük meg a zsírban üvegesre.

2. Lépés

Adjuk hozzá a zúzát és pirítsuk át.

3. Lépés

A húsdarabokat a hagymára szórjuk, majd alaposan átforgatjuk az összes darabot.

4. Lépés

A húst megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük vízzel annyival, hogy ellepje a húst.

5. Lépés

Lefedve, közepes lángon főzzük kb. 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús szétesik. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.

6. Lépés

Ha a hús már majdnem szétesik, akkor szűrjük le a levét és külön serpenyőben pirítsuk meg a leöblített, meghámozott krumplit, majd öntsük rá a levet és főzzük puhára.

7. Lépés

Ha a krumpli készen van, a pörkölt levét adjuk hozzá és az egészet jól keverjük össze.

8. Lépés

Tálaláskor díszíthetjük petrezselyemmel és darált paprikával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új