HIRDETŐ

Forrás: PeteerS for iStockPhotos

A kenderes homokos keksz receptje

Imádok Heidesandot sütni, különösen karácsonykor. Ez a klasszikus észak-német tészta csodálatosan omlós, és szó szerint elolvad a szánkban. Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, és az eredmény minden alkalommal fantasztikus volt. Egy kis türelmet igényel, de mindenképpen megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
40
  • 200 g lágyított vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 sárgája Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Bourbon vaníliás cukor Hozzáadott
  • 50 g Apróra vágott mandula Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A füzes homokos keksz sütéséhez először tegye a megpuhított vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot egy tálba, és verje krémesre. Én ehhez szeretem a kézi mixeremet használni, de a habverő is ugyanolyan jól működik. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük jól össze.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a lisztet és egy csipet sót. Gyúrjunk mindent jól össze, amíg sima tésztát nem kapunk. Úgy tapasztalom, hogy ehhez a legjobb, ha a kezünket használjuk. Lehet, hogy kicsit ragacsosnak fog tűnni, de ne aggódjon, ez normális.

3. Lépés

Az apróra vágott mandulát gyúrjuk bele a tésztába. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább két órára. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (felső/alsó hőfok).

4. Lépés

A kihűlt tésztát kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg aranybarnára sül. Hagyjuk a kenderes kekszeket kissé kihűlni a tepsiben, frissen a sütőből még kissé puhák, de ahogy hűlnek, megszilárdulnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új