HIRDETŐ

Forrás: PeteerS for iStockPhotos

A kenderes homokos keksz receptje

Imádok Heidesandot sütni, különösen karácsonykor. Ez a klasszikus észak-német tészta csodálatosan omlós, és szó szerint elolvad a szánkban. Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, és az eredmény minden alkalommal fantasztikus volt. Egy kis türelmet igényel, de mindenképpen megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
40
  • 200 g lágyított vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 sárgája Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Bourbon vaníliás cukor Hozzáadott
  • 50 g Apróra vágott mandula Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A füzes homokos keksz sütéséhez először tegye a megpuhított vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot egy tálba, és verje krémesre. Én ehhez szeretem a kézi mixeremet használni, de a habverő is ugyanolyan jól működik. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük jól össze.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a lisztet és egy csipet sót. Gyúrjunk mindent jól össze, amíg sima tésztát nem kapunk. Úgy tapasztalom, hogy ehhez a legjobb, ha a kezünket használjuk. Lehet, hogy kicsit ragacsosnak fog tűnni, de ne aggódjon, ez normális.

3. Lépés

Az apróra vágott mandulát gyúrjuk bele a tésztába. Csomagoljuk a tésztát fóliába, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább két órára. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (felső/alsó hőfok).

4. Lépés

A kihűlt tésztát kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg aranybarnára sül. Hagyjuk a kenderes kekszeket kissé kihűlni a tepsiben, frissen a sütőből még kissé puhák, de ahogy hűlnek, megszilárdulnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek