HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Food-photography-by-Carys

A legjobb datolyás, narancsos és olívaolajos torta

Ez a datolyás narancsos-olívaolajos torta a gyümölcsös édesség, a finom ízek és a nedves textúra ínycsiklandó ötvözetével minden alkalmat különlegessé tesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9

A tortához:

  • 2 csészék Magozott és apróra vágott datolya Hozzáadott
  • 114 csészék Frissen facsart narancslé Hozzáadott
  • 0.3 csésze extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 112 csészék Kristálycukor Hozzáadott
  • 2 Nagy tojások (vegán változat esetén lenmaggal helyettesíthető) Hozzáadott
  • 2 kanalak Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt (gluténmentes változat esetén használjon gluténmentes lisztkeveréket). Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott

A mázhoz:

  • 1 csésze Porcukor Hozzáadott
  • 212 EL Narancslé Hozzáadott
  • Narancshéj a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra. Mindig ezt tegye meg először, hogy a sütő meleg legyen, amikor sütni kezd.

2. Lépés

Egy 9 hüvelykes kerek tortaformát enyhén kenjen ki, és bélelje ki pergamenpapírral. Ez biztosítja a torta könnyű kivehetőségét, és tisztán tartja a tepsit.

3. Lépés

Egy serpenyőben keverjük össze az apróra vágott datolyát és a narancslevet, és közepes lángon pároljuk, amíg a datolya megpuhul. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe. Ha kész, tegye félre őket hűlni.

4. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze az olívaolajat és a cukrot, amíg jól össze nem keveredik. Fokozatosan, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliakivonatot. Lényeges, hogy a tojásokat egyesével adjuk hozzá, megakadályozva ezzel, hogy az olaj szétváljon.

5. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. A csomók elkerülése érdekében mindig érdemes a száraz hozzávalókat átszitálni, mielőtt összekeverjük őket.

6. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, felváltva a datolyás keverékkel. Fontos, hogy ezt fokozatosan tegyük, hogy sima tésztát kapjunk anélkül, hogy a glutént túlságosan megdolgoztatnánk.

7. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített tepsibe, és süsse 50-60 percig, vagy amíg a fogpiszkálópróbán át nem megy. Ez egy biztos módja annak, hogy ellenőrizzük, hogy a süteményünk elkészült-e.

8. Lépés

Hagyjuk a tortát teljesen kihűlni, amíg elkészítjük a mázat: a porcukrot és a narancslevet simára keverjük. Jó tanács, hogy fokozatosan adagoljuk a levet, hogy a máz vastagságát ízlésünknek megfelelően állíthassuk be.

9. Lépés

Ha a torta kihűlt, csorgassa meg a mázzal, és díszítse narancshéjjal. A máz extra édességet ad, míg a héj színt és citrusos aromát kölcsönöz a tortának.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Pizza

70 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek

Desszert

1950 receptek

Mascarpone

141 receptek

Reggeli

427 receptek

Saláták

275 receptek