Forrás: straga via iStockPhotos
A legjobb lédús almás pite pudinggal és túróval
Családi körökben szerzett sokéves sütési tapasztalat után nem tagadhatom, hogy ez a pudingos és túrós almás pite milyen jól megy minden alkalommal. Az édes alma, a krémes puding és a friss túró kombinációja verhetetlen, és mindig öröm sütni és élvezni.
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g cukor
- 125 g vaj
- 1 közepes tojás
- 1 Pinch só
A töltelékhez:
- 800 g alma
- 1 Csomag vanília pudingpor
- 300 g Quark
- 2 Tojás
- 100 g cukor
Eljárás
A pudingos almás pite recept elkészítéséhez a tésztával kezdjük. A lisztet, a cukrot, a vajat, egy tojást és egy csipet sót összekeverjük, hogy sima tésztát kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne legyen túl kemény, különben morzsalékos lesz a tészta. Ezután hagyjuk pihenni a hűtőben körülbelül 30 percig.
Közben hámozzuk meg az almát, és vágjuk vékony szeletekre. Itt azt javaslom, hogy enyhén savanykás almát használjunk, mivel az jól harmonizál az édes pudinggal.
Ezután elkészítjük a pudingos tölteléket. Ehhez főzzük meg a pudingot a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyjuk kissé kihűlni. Most keverjük össze a túrót, a tojásokat és a cukrot egy tálban, mielőtt hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
Végül a felszeletelt almát a pudingos-túrós keverékbe hajtjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
Süssük a tortát 180 fokon (felső/alsó hőfokon) kb. 55-60 percig. A sütőtől függően a sütési idő változhat, ezért a torta aranybarna felületét tekintse irányadónak.
Tálalás előtt hagyja teljesen kihűlni a pudingos almás pitét. Adjunk hozzá egy kis tejszínt - és kész is a tökéletes szelet almás pite!