HIRDETŐ

Forrás: straga via iStockPhotos

A legjobb lédús almás pite pudinggal és túróval

Családi körökben szerzett sokéves sütési tapasztalat után nem tagadhatom, hogy ez a pudingos és túrós almás pite milyen jól megy minden alkalommal. Az édes alma, a krémes puding és a friss túró kombinációja verhetetlen, és mindig öröm sütni és élvezni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A tésztához:

  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 1 közepes tojás Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 800 g alma Hozzáadott
  • 1 Csomag vanília pudingpor Hozzáadott
  • 300 g Quark Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A pudingos almás pite recept elkészítéséhez a tésztával kezdjük. A lisztet, a cukrot, a vajat, egy tojást és egy csipet sót összekeverjük, hogy sima tésztát kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne legyen túl kemény, különben morzsalékos lesz a tészta. Ezután hagyjuk pihenni a hűtőben körülbelül 30 percig.

2. Lépés

Közben hámozzuk meg az almát, és vágjuk vékony szeletekre. Itt azt javaslom, hogy enyhén savanykás almát használjunk, mivel az jól harmonizál az édes pudinggal.

3. Lépés

Ezután elkészítjük a pudingos tölteléket. Ehhez főzzük meg a pudingot a csomagoláson található utasítás szerint, majd hagyjuk kissé kihűlni. Most keverjük össze a túrót, a tojásokat és a cukrot egy tálban, mielőtt hozzáadjuk a kihűlt pudingot.

4. Lépés

Végül a felszeletelt almát a pudingos-túrós keverékbe hajtjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.

5. Lépés

Süssük a tortát 180 fokon (felső/alsó hőfokon) kb. 55-60 percig. A sütőtől függően a sütési idő változhat, ezért a torta aranybarna felületét tekintse irányadónak.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyja teljesen kihűlni a pudingos almás pitét. Adjunk hozzá egy kis tejszínt - és kész is a tökéletes szelet almás pite!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új