HIRDETŐ
A legjobb répatorta
Selymes és ízletes
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
Alapanyagok
- 100 g reszelt sárgarépa
- 65 g sima liszt speciális
- 3 tojás
- 20 g kókuszcukor
- 1⁄2 Csomag szódabikarbóna
- 3 kanalak Nedves víz
- 3 evőkanál repceolaj
- 1 evőkanál citromlé
Megszórásra
- Dzsem a kennihez
- kókuszdió
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Használtam egy 26cm átmérőjű kerek formát.
2. Lépés
A tojásokat cukorral felverjük.
3. Lépés
Hozzáadjuk az olajat, vizet és a citromlevet, majd összekeverjük.
4. Lépés
Ezután adjunk hozzá reszelt répát és keverjük össze.
5. Lépés
Végül beledolgozzuk a sima lisztet (én banánlisztet használtam) és a sütőport.
6. Lépés
Kibéleljük a formát sütőpapírral és beleöntjük a tésztát.
7. Lépés
Tesszük a előmelegített sütőbe és süssük 180/30 percig vagy szükség szerint aranybarnáig.
8. Lépés
Kiválasztjuk és hagyjuk kihűlni.
9. Lépés
A csúcsot sárgabarack lekvárral kentem meg és kókuszreszelékkel szórtam meg.
10. Lépés
Javaslom, használjon kisebb formát, hogy a süti picit magasabb legyen. Vagy használhat muffin sütőformát, briós formát.
11. Lépés
Jó étvágyat!