Forrás: Mariha-kitchen from Getty Images
A legjobb savanyított cékla
A legjobb savanyított cékla receptje, amely bármilyen étel, különösen húsételek és saláták remek kiegészítője. Ízléses módja az asztal feldobásának, és egészséges alternatívája a konzerveknek.
Hozzávalók
- 6 db Cékla
- 1 liter Vizek
- 4 Kanálok Sók
- 1 Csésze fehérborecet
- 1 fej Fokhagyma, meghámozva és felszeletelve
- 2 Kanálok Cukor
- 4 db Babérlevél
- 4 db egész szegfűszeg
Eljárás
Mossuk meg a céklát, és alaposan távolítsuk el a földet és egyéb szennyeződéseket.
Az egész céklákat sós vízben körülbelül egy órán át főzzük, amíg megpuhulnak.
Csöpögtesse le a vizet, és hagyja kihűlni a céklát, majd távolítsa el a héját.
Vágja a céklát vékony szeletekre, és tegye üvegekbe.
Öntsünk vizet egy nagy fazékba, adjuk hozzá az ecetet, a cukrot, a fokhagymát, a babérlevelet és a szegfűszeget. Forraljuk fel.
Óvatosan öntse a kész páclét a répás üvegekbe, és töltse meg azokat csordultig.
Zárja le az üvegeket. Hagyja állni hűvös, sötét helyen 1-2 hétig, amíg az íze kifejeződik.