HIRDETŐ

Forrás: Mariha-kitchen from Getty Images

A legjobb savanyított cékla

A legjobb savanyított cékla receptje, amely bármilyen étel, különösen húsételek és saláták remek kiegészítője. Ízléses módja az asztal feldobásának, és egészséges alternatívája a konzerveknek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 db Cékla Hozzáadott
  • 1 liter Vizek Hozzáadott
  • 4 Kanálok Sók Hozzáadott
  • 1 Csésze fehérborecet Hozzáadott
  • 1 fej Fokhagyma, meghámozva és felszeletelve Hozzáadott
  • 2 Kanálok Cukor Hozzáadott
  • 4 db Babérlevél Hozzáadott
  • 4 db egész szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a céklát, és alaposan távolítsuk el a földet és egyéb szennyeződéseket.

2. Lépés

Az egész céklákat sós vízben körülbelül egy órán át főzzük, amíg megpuhulnak.

3. Lépés

Csöpögtesse le a vizet, és hagyja kihűlni a céklát, majd távolítsa el a héját.

4. Lépés

Vágja a céklát vékony szeletekre, és tegye üvegekbe.

5. Lépés

Öntsünk vizet egy nagy fazékba, adjuk hozzá az ecetet, a cukrot, a fokhagymát, a babérlevelet és a szegfűszeget. Forraljuk fel.

6. Lépés

Óvatosan öntse a kész páclét a répás üvegekbe, és töltse meg azokat csordultig.

7. Lépés

Zárja le az üvegeket. Hagyja állni hűvös, sötét helyen 1-2 hétig, amíg az íze kifejeződik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új