HIRDETŐ

Forrás: Mariha-kitchen from Getty Images

A legjobb savanyított cékla

A legjobb savanyított cékla receptje, amely bármilyen étel, különösen húsételek és saláták remek kiegészítője. Ízléses módja az asztal feldobásának, és egészséges alternatívája a konzerveknek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 db Cékla Hozzáadott
  • 1 liter Vizek Hozzáadott
  • 4 Kanálok Sók Hozzáadott
  • 1 Csésze fehérborecet Hozzáadott
  • 1 fej Fokhagyma, meghámozva és felszeletelve Hozzáadott
  • 2 Kanálok Cukor Hozzáadott
  • 4 db Babérlevél Hozzáadott
  • 4 db egész szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a céklát, és alaposan távolítsuk el a földet és egyéb szennyeződéseket.

2. Lépés

Az egész céklákat sós vízben körülbelül egy órán át főzzük, amíg megpuhulnak.

3. Lépés

Csöpögtesse le a vizet, és hagyja kihűlni a céklát, majd távolítsa el a héját.

4. Lépés

Vágja a céklát vékony szeletekre, és tegye üvegekbe.

5. Lépés

Öntsünk vizet egy nagy fazékba, adjuk hozzá az ecetet, a cukrot, a fokhagymát, a babérlevelet és a szegfűszeget. Forraljuk fel.

6. Lépés

Óvatosan öntse a kész páclét a répás üvegekbe, és töltse meg azokat csordultig.

7. Lépés

Zárja le az üvegeket. Hagyja állni hűvös, sötét helyen 1-2 hétig, amíg az íze kifejeződik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek