Forrás: RitaE from Pixabay
A világ legjobb káposztasója gyorsan elkészítve
Az elmúlt néhány évben különböző káposztasaláta recepteket próbáltam ki. Ez a recept, amelyet itt mutatok be, általánosan kedveltnek és ízletesnek bizonyult. Ez a káposztasaláta egyszerűen aprított fehér káposztából, sárgarépából és egy könnyű ecetes-olajos öntetből készül, és nagyszerű köret grillezéshez vagy más főétkezésekhez. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető !
Hozzávalók
- 1 nagy Fehér káposzta
- 2 közepes méret dögevő
- 1 hagyma
- 125 ml fehérborecet
- 125 ml Napraforgó- vagy repceolaj
- 100 g cukor
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
A káposztát vágja félbe a káposztasaláta recepthez, és távolítsa el a szárát. Ezután a káposztát és a sárgarépát finomra borotváljuk vagy lereszeljük. Én jobban szeretem a reszelést, mivel így a káposzta ropogós marad, és a saláta szép textúrát kap.
Hámozza meg és vágja finomra a hagymát. A finomra vágott hagyma extra ropogást és a szükséges hagymás rúgást ad a salátának.
Egy nagy tálban jól keverje össze a borecetet, az olajat és a cukrot. Itt fontos, hogy a hozzávalókat nagyon jól keverjük össze, amíg a cukor teljesen feloldódik, hogy a salátának megfelelő édességet kapjunk.
Adja hozzá a felaprított zöldségeket a tálhoz, sózza és borsozza meg, és keverje jól össze. Mivel a káposzta sok vizet tartalmaz, a szokásosnál kicsit több sót adjunk hozzá. A salátának most egy órát kell állnia, amíg a káposzta egy kicsit leülepedik.
Egy óra elteltével jól keverje meg a világ legjobb káposztasalátáját, és ha szükséges, ízesítse újra sóval, borssal és cukorral. Hagyjuk a káposztasalátát még egy órát állni, majd tálaljuk.