HIRDETŐ

Áfonyalekvár

A házi áfonyalekvár friss áfonyából kitűnő módszer a szezonális gyümölcs felhasználására. Ez a recept egyszerű és gyors.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg Áfonya Hozzáadott
  • 500 gramm cukor Hozzáadott
  • 1 darab citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a áfonyát folyóvíz alatt és hagyjuk őket jól lecsepegni.

2. Lépés

Adjon hozzá a bögréhez áfonyát, cukrot és egy citrom levét. Hagyja, hogy közepes lángon párolódjon.

3. Lépés

Amíg a fekete áfonyákat főzik, rendszeresen keverje őket és ellenőrizze, hogy ne égjenek oda.

4. Lépés

Ha a keverék elég sűrű, vegye le a tűzről és hagyja kissé lehűlni.

5. Lépés

A kész dzsemet öntsük sterilizált üvegekbe, és gondosan zárjuk le őket.

6. Lépés

Hagyja a lekvárt teljesen kihűlni. Ezután tárolja hűvös és sötét helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új