HIRDETŐ

Áfonyalekvár

A házi áfonyalekvár friss áfonyából kitűnő módszer a szezonális gyümölcs felhasználására. Ez a recept egyszerű és gyors.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg Áfonya Hozzáadott
  • 500 gramm cukor Hozzáadott
  • 1 darab citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a áfonyát folyóvíz alatt és hagyjuk őket jól lecsepegni.

2. Lépés

Adjon hozzá a bögréhez áfonyát, cukrot és egy citrom levét. Hagyja, hogy közepes lángon párolódjon.

3. Lépés

Amíg a fekete áfonyákat főzik, rendszeresen keverje őket és ellenőrizze, hogy ne égjenek oda.

4. Lépés

Ha a keverék elég sűrű, vegye le a tűzről és hagyja kissé lehűlni.

5. Lépés

A kész dzsemet öntsük sterilizált üvegekbe, és gondosan zárjuk le őket.

6. Lépés

Hagyja a lekvárt teljesen kihűlni. Ezután tárolja hűvös és sötét helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek