HIRDETŐ
Áfonyalekvár
A házi áfonyalekvár friss áfonyából kitűnő módszer a szezonális gyümölcs felhasználására. Ez a recept egyszerű és gyors.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 1 kg Áfonya
- 500 gramm cukor
- 1 darab citrom
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Mossuk meg a áfonyát folyóvíz alatt és hagyjuk őket jól lecsepegni.
2. Lépés
Adjon hozzá a bögréhez áfonyát, cukrot és egy citrom levét. Hagyja, hogy közepes lángon párolódjon.
3. Lépés
Amíg a fekete áfonyákat főzik, rendszeresen keverje őket és ellenőrizze, hogy ne égjenek oda.
4. Lépés
Ha a keverék elég sűrű, vegye le a tűzről és hagyja kissé lehűlni.
5. Lépés
A kész dzsemet öntsük sterilizált üvegekbe, és gondosan zárjuk le őket.
6. Lépés
Hagyja a lekvárt teljesen kihűlni. Ezután tárolja hűvös és sötét helyen.