Afrikai harcsa
Ez finom, ízek robbanása. Aki szereti az édes-sós kombinációkat, ki kell próbálnia ezt a receptet.
Hozzávalók
- Bőr nélküli szardínia
- Hal fűszerek
- só
- burgonya
- Krumplifűszer
- fokhagymapor
- őrölt pirospaprika
- Rosemary
- egy kicsit olaj
- vaj
- citromlé
- Méz
Eljárás
Először megfőztem a kockára vágott, hámozott krumplit. A főzés után hagytam őket kicsit hűlni. Ezután hozzáadtam a szárított fokhagymát, őrölt vörös paprikát, rozmaringot és sót. Finoman összenyomtam őket (nem teljesen pürévé), és a sütőpapírral kibélelt tepsire apró krumplihalmokat tettem, amiket villával lenyomtam. Mindegyik krumplit finoman megkentem olajjal, és 180°C-ra sütöttem őket, amíg a krumpli ropogós lett a tetején és lágy belül.
Miközben a krumplik sültek, felmelegítettem a vajat a serpenyőben. A sügért megfűszereztem mindkét oldalán sóval, a finom hal fűszerezésével, és mindkét oldalán sütni hagytam a vajban. Amikor a sügér kész volt, kivettem a serpenyőből és citromlevet öntöttem a serpenyőbe, hagytam forrni, majd hozzáadtam a mézet, finoman megsóztam, alaposan összekevertem, hogy az ízek összekeveredjenek és a méz felolvadjon. Végül már csak vajat adtam hozzá, hogy tompítsa az ízeket.
Minden készen állt, kivettem a burgonyákat a sütőből, és tálalhattam.
A szószhoz szükséges alapanyagok mennyiségét nem határoztam meg, mivel szabad kézzel dolgoztam, és mindenkinek mások az ízlései. Valaki édesebb szószt szeret, valaki savanyúbbat, tehát mindenki a saját ízlése szerint választ. 🙂
Nem adtam meg konkrét hozzávalókat a szószhoz, mert szemre készítettem, és mindenki más ízléssel rendelkezik. Valaki szereti az édesebb szószt, valaki a savanyúbbat, így mindenki a saját ízlése szerint választhat. 🙂