HIRDETŐ

Forrás: porosolka for iStockphotos

Alaprecept sütőtökpüré

Ez a házi sütőtökpüré recept az egyik őszi kedvencem, és már sokszor megfordult a konyhámban. A friss sütőtökpüré íze összehasonlíthatatlan a konzervből származóval, és biztosan feldob bármilyen ételt, legyen az édes vagy sós. Egyszerű, egészséges és abszolút finom! Próbáld ki te magad is a főzését.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Hokkaido sütőtök Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Pinch szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A sütőtökpüré recept elkészítéséhez melegítse elő a sütőt 200 fokra. Értékes tipp itt, hogy győződjön meg róla, hogy a sütő teljesen előmelegített, mielőtt beteszi a sütőtököt. Ez segít biztosítani az egyenletes sütési időt.

2. Lépés

Vágja félbe a tököt, és egy kanállal távolítsa el a magokat és a rostokat. Ha a sütőtököt nehéz felvágni, előtte kb. 5 percre betehetjük a mikrohullámú sütőbe is, hogy megpuhuljon - ez az én konyhámban mindig bevált.

3. Lépés

A tökféléket vágott felükkel lefelé helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsoljuk meg őket olívaolajjal, és szórjunk rájuk egy kis sót.

4. Lépés

Süssük a sütőtököt az előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, vagy amíg megpuhul.

5. Lépés

Vegyük ki a sütőből a sütőtököt, és hagyjuk egy kicsit kihűlni. Ezután kanalazzuk ki a tök húsát a héjából.

6. Lépés

Tegyük a sütőtök húsát egy tálba, és botmixerrel pürésítsük simára (ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet). Előszeretettől függően egy csipet szerecsendiót is hozzáadhat, hogy fokozza az ízét. A sütőtökpüré alkalmas édes és sós ételek további feldolgozására.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek