:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/JoopUaHSaYmP7djUab3_/4a6b7781041cea475056ff1bdbd7c6.png)
Forrás: porosolka for iStockphotos
Alaprecept sütőtökpüré
Ez a házi sütőtökpüré recept az egyik őszi kedvencem, és már sokszor megfordult a konyhámban. A friss sütőtökpüré íze összehasonlíthatatlan a konzervből származóval, és biztosan feldob bármilyen ételt, legyen az édes vagy sós. Egyszerű, egészséges és abszolút finom! Próbáld ki te magad is a főzését.
Hozzávalók
- 1 Hokkaido sütőtök
- 2 Tablespoon olívaolaj
- só ízlés szerint
- 1 Pinch szerecsendió
Eljárás
A sütőtökpüré recept elkészítéséhez melegítse elő a sütőt 200 fokra. Értékes tipp itt, hogy győződjön meg róla, hogy a sütő teljesen előmelegített, mielőtt beteszi a sütőtököt. Ez segít biztosítani az egyenletes sütési időt.
Vágja félbe a tököt, és egy kanállal távolítsa el a magokat és a rostokat. Ha a sütőtököt nehéz felvágni, előtte kb. 5 percre betehetjük a mikrohullámú sütőbe is, hogy megpuhuljon - ez az én konyhámban mindig bevált.
A tökféléket vágott felükkel lefelé helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsoljuk meg őket olívaolajjal, és szórjunk rájuk egy kis sót.
Süssük a sütőtököt az előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, vagy amíg megpuhul.
Vegyük ki a sütőből a sütőtököt, és hagyjuk egy kicsit kihűlni. Ezután kanalazzuk ki a tök húsát a héjából.
Tegyük a sütőtök húsát egy tálba, és botmixerrel pürésítsük simára (ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet). Előszeretettől függően egy csipet szerecsendiót is hozzáadhat, hogy fokozza az ízét. A sütőtökpüré alkalmas édes és sós ételek további feldolgozására.