HIRDETŐ

Almás lepény

Ez a recept az én nagyanyám szakácskönyvéből származik, aki azt állította, hogy az almás lepény a titkos fegyvere. Az általa hozott almákból készített tésztás sütemény mindig feldobta a családi összejöveteleket. Így készítem én.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 4 szép Nagy alma Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vigyázzunk, hogy ne hagyjuk túlbecsülni, mert az alma hamarabb megéghet.

2. Lépés

A következő lépésben hámozzuk meg az almákat, majd vágjuk kis kockákra. Az almás lepényt mindig nagy almákra készítem, így sokkal zamatosabb és lédúsabb lesz.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Ezek a száraz hozzávalók adnak majd struktúrát a lepénynek.

4. Lépés

Egy másik tálban olvasszuk meg a vajat (ne legyen túl forró), majd adjuk hozzá a tojást és a vaníliás cukrot. A vajas keveréknek puha és sima állagúnak kell lennie.

5. Lépés

Öntsük az almás keveréket a száraz hozzávalókhoz. A legjobb módja annak, hogy meggyőződjünk róla, hogy minden jól keveredik, az a kézi keverés.

6. Lépés

Miután összeállt a tészta, nyomkodjuk bele egy kivajazott, lisztezett tepsibe, majd szórjuk meg a tetejét fahéjjal. Ez határozza meg az almás lepény jellegzetes ízét.

7. Lépés

Süsd a lepényt a sütőben körülbelül 45 percig. Ha a teteje szépen megbarnult, akkor biztos, hogy kész. Távolítsuk el a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek