HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: PhotoMIX-Company

Almás mákos kevert

A hagyományos magyar desszertek közé tartozik ez az egyszerű, de nagyon finom és ízletes almás mákos kevert recept, amely ideális választás egy könnyű, de laktató desszertnek. A mák és az alma kombinációja a magyar konyha egyik legemlékezetesebb ízélményét teremti meg, amely minden bizonnyal a család összes tagjának megörvendezteti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 100 g mák Hozzáadott
  • 1 ks csipet só Hozzáadott

Töltelék

  • 500 g alma Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 ks vanília rúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. lépés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Az almát mossuk meg, hámozzuk meg és reszeljük le.

2. Lépés

2. lépés: A tészta összetevőit keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá az előzőleg lereszelt almát és a vanília rúdból kinyert vaníliát.

3. Lépés

3. lépés: Keverjük össze a tésztát amíg homogén nem lesz, majd öntsük egy kivajazott, 20x20 cm-es sütőformába. Sütjük a süteményt 180 fokon 45 percig, vagy amíg a teteje aranysárga nem lesz.

4. Lépés

4. lépés: Végezetül, hagyjuk a süteményt kihűlni, majd szeleteljük fel és szolgáljuk fel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek