HIRDETŐ
Forrás: Timolina from Canva
Almás torta karamellel
Ez az almás torta karamellel kiváló módja annak, hogy az egyszerű almákat valami csodálatossá varázsoljuk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Gyakran
- 200 g sima liszt speciális
- 125 g vaj
- 1 db tojás
- 80 g cukor
- 1 TK sütőpor
Tartalom
- 4 db Almák
- 100 g cukor
- 1 TK Fahéj
Karamell
- 200 g cukor
- 100 ml Tejszínhab
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
2. Lépés
Egy tálban keverje össze a lisztet, a vajat, a tojást, a cukrot és a sütőport. Dolgozza ki a tésztát, majd hagyja pihenni a hűtőszekrényben.
3. Lépés
Tartalom: Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházat és vágjuk vékony kis kockákra. Adjunk hozzá cukrot és fahéjat, majd hagyjuk pihenni.
4. Lépés
Gyakran sütünk a sütőben 40 percig.
5. Lépés
Karamell: Egy serpenyőben felolvasztjuk a cukrot, hozzáadjuk a tejszínt és keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad.
6. Lépés
A sütött torta tetejére almát rakunk és karamellel leöntjük.