HIRDETŐ

Amerikai Chilis bab bográcsban

Az Amerika déli részeiről származó, ízletes chillis bab leves, amelyet bográcsban készítünk. Tökéletes választás hideg napokra, vagy egy hosszú túra végén fogyasztva. A bab és hús kombinációja, valamint a pikáns fűszerek érdekes ízharmóniát alkotnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g marhahús Hozzáadott
  • 500 g vörösbab/kidney bab Hozzáadott
  • 3 ks kaliforniai zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Piros paprika (őrölt), cayenne bors Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • 4 dl paradicsomlé Hozzáadott
  • 2 dl sör Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • Csípőspaprika (ízlés szerint) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Először a babot áztassuk be legalább 6 órára előre, vagy használjunk konzervbabot.

2. Lépés

A marhahúst kockára vágjuk, a hagymát, fokhagymát aprítjuk.

3. Lépés

A babot és a húst is előfőzzük külön-külön, majd a levet félretesszük.

4. Lépés

Olajon pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a babot, a húst és a fűszereket.

5. Lépés

Öntsünk hozzá egy kevés levet, majd fedjük le és főzzük 1-2 órát.

6. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a zöldpaprikát és a paradicsomlét.

7. Lépés

Főzzük tovább további 30-45 percig.

8. Lépés

Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük.

9. Lépés

A végén öntsük hozzá a sört és a cukrot, majd keverjük jól össze.

10. Lépés

Tálaljuk forrón, friss, ropogós kenyerrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új