HIRDETŐ
Forrás: Lawkeeper from Canva
Aranybarna ropogós Rántott Sajt
A rántott sajt népszerű, olcsó és finom étel, amelyet könnyű otthon elkészíteni. Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan készítsenek tökéletes, ropogós, aranybarnára sült sajtot.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 2 Slice ementáli sajt
- 3 tojás
- 200 g liszt
- 200 g zsemlemorzsa
- só és bors
- olaj a sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Lépés
A sajtszeleteket sóval és borssal ízesítsük.
3. Lépés
Egy mély tányérba tegyünk lisztet, egy másikba feltört tojást, és a harmadikba zsemlemorzsát.
4. Lépés
Mindegyik sajtszeletet először lisztben forgatjuk, majd tojásban, végül zsemlemorzsában. Ügyeljünk arra, hogy a sajt minden része egyenletesen bevont legyen.
5. Lépés
Tegyük a sajtszeleteket egy sütőrácsra, és süssük aranybarnára körülbelül 15 perc alatt.
6. Lépés
Az elkészült rántott sajtot tálaljuk salátával vagy a kedvenc köretünkkel. A sajtot tálalhatjuk a klasszikus tartármártással is.