HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Az eredeti Spagetti Carbonara recept
Az egyik legkiválóbb olasz tésztaétel, melyet sokak az egyszerűsége miatt kedvelnek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 3 ks tojássárgája
- 40 g parmezán sajt és ezen felül még egy kevés a tálaláshoz
- 150 g sonka
- 200 g spagetti tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- extra szűz olívaolaj
- só bors
HIRDETŐ
Eljárás
10 perc.
1. Lépés
A tojássárgákat egy tálba tesszük, a finomra reszelt parmezánnal összekeverjük, közben enyhén borsozzuk.
2. Lépés
A sonkát apró kokckákra vágjuk.
3. Lépés
A spagettit sós vízben al dente főzzük.
4. Lépés
Egy serpenyőben felhevítjuk az olivaolajat, rádobjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a sonkát, majd megpirítjuk.
5. Lépés
A fokhagymát távolítsuk el, szedjuk át a tésztát a serpenyőbe (a főzővízre még szükség lesz), majd keverjünk rajta párat és vegyük le a tűzről.
6. Lépés
Egy kevés főzővizet locsolhatunk rá, borsozhatjuk, végül öntsük rá a tojáskeveréket. Jól keverjük össze, és adjunk még annyi főzővizet hozzá, amíg szép fényes nem lesz.
7. Lépés
Reszelt parmezánnal tálalható.
Jó lenne a hírdetèsek nélkül, mert így borzalmas.