Bácskai rizses hús
A Bácskai rizses hús egy hagyományos magyar étel, melyben sertéshús, rizs és zöldségek együttesen készülnek el.
Hozzávalók
- 500 g sertéshús (szeletek vagy kockák formájában)
- 1 evőkanál olaj
- 1 Közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma (összezúzva vagy felaprítva)
- 2 Közepes sárgarépa, felkarikázva
- 1 Csésze hosszú szemű rizs
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál kömény
- só
- bors
Eljárás
Aprítsuk fel a vöröshagymát, és sárgarépát
Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat közepes hőmérsékletre és a felaprított vöröshagymát pirítsuk aranybarnára.
Ezután adjuk hozzá a húst, és pirítsuk mindkét oldalát, míg szép barna lesz.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a felkarikázott sárgarépát.
Keverjük hozzá a paradicsompürét, a paprikát, a köményt, a sót és a fekete borsot. Keverjük össze alaposan, hogy minden hozzávaló befedje a húst és zöldségeket.
Öntsük fel a vízzel, majd fedjük le a lábast, és főzzük kb. 30 percig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak és besűrűsödik a keverék.
Közben mossuk át a rizst hideg vízzel, majd keverjük alaposan össze a hússal, majd fedjük le úra a kb 15ig, míg a rizs megfő.
Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel.