HIRDETŐ

Bácskai rizses hús

A Bácskai rizses hús egy hagyományos magyar étel, melyben sertéshús, rizs és zöldségek együttesen készülnek el.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéshús (szeletek vagy kockák formájában) Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma (összezúzva vagy felaprítva) Hozzáadott
  • 2 Közepes sárgarépa, felkarikázva Hozzáadott
  • 1 Csésze hosszú szemű rizs Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál kömény Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Aprítsuk fel a vöröshagymát, és sárgarépát

2. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat közepes hőmérsékletre és a felaprított vöröshagymát pirítsuk aranybarnára.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a húst, és pirítsuk mindkét oldalát, míg szép barna lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a felkarikázott sárgarépát.

5. Lépés

Keverjük hozzá a paradicsompürét, a paprikát, a köményt, a sót és a fekete borsot. Keverjük össze alaposan, hogy minden hozzávaló befedje a húst és zöldségeket.

6. Lépés

Öntsük fel a vízzel, majd fedjük le a lábast, és főzzük kb. 30 percig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak és besűrűsödik a keverék.

7. Lépés

Közben mossuk át a rizst hideg vízzel, majd keverjük alaposan össze a hússal, majd fedjük le úra a kb 15ig, míg a rizs megfő.

8. Lépés

Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek