HIRDETŐ

Bácskai rizses hús

A Bácskai rizses hús egy hagyományos magyar étel, melyben sertéshús, rizs és zöldségek együttesen készülnek el.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéshús (szeletek vagy kockák formájában) Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma (összezúzva vagy felaprítva) Hozzáadott
  • 2 Közepes sárgarépa, felkarikázva Hozzáadott
  • 1 Csésze hosszú szemű rizs Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál kömény Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Aprítsuk fel a vöröshagymát, és sárgarépát

2. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat közepes hőmérsékletre és a felaprított vöröshagymát pirítsuk aranybarnára.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a húst, és pirítsuk mindkét oldalát, míg szép barna lesz.

4. Lépés

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a felkarikázott sárgarépát.

5. Lépés

Keverjük hozzá a paradicsompürét, a paprikát, a köményt, a sót és a fekete borsot. Keverjük össze alaposan, hogy minden hozzávaló befedje a húst és zöldségeket.

6. Lépés

Öntsük fel a vízzel, majd fedjük le a lábast, és főzzük kb. 30 percig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak és besűrűsödik a keverék.

7. Lépés

Közben mossuk át a rizst hideg vízzel, majd keverjük alaposan össze a hússal, majd fedjük le úra a kb 15ig, míg a rizs megfő.

8. Lépés

Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új