HIRDETŐ

Forrás: rostislavsedlacek from Canva

Bodzaszörp karamellásan

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5

A szörphöz

  • 10 Fej friss bodzavirág Hozzáadott
  • 112 kg cukor Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 2 ks citrom Hozzáadott

A karamellához

  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Készítsd el a szörp alapot. A bodzavirágot alaposan mosd át, és helyezd egy nagy fazékba. Add hozzá a cukrot és a frissen facsart citromlevet. Öntsd fel a vízzel, és keverd össze az alapanyagokat.

2. Lépés

Hagyd állni a keveréket két napig, hogy az ízek összeérjenek. Ezután szűrd le, és öntsd vissza a fazékba.

3. Lépés

Készítsd el a karamellt. Egy serpenyőben olvaszd meg a cukrot a vízzel közepes lángon, amíg aranybarna színt nem kap. Ne kevergesd, csak rázd meg a serpenyőt, ha szükséges.

4. Lépés

A kész karamellt óvatosan keverd a szörpalaphoz. Vigyázat, a karamell forró, és könnyen megéghetsz!

5. Lépés

A karamellás bodzaszörpöt öntsd steril üvegekbe, majd egyebek között hűtőben tárold. Kínáld fel jégkockákkal és friss citromszeletekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új