HIRDETŐ
Forrás: rostislavsedlacek from Canva
Bodzaszörp karamellásan
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
5
A szörphöz
- 10 Fej friss bodzavirág
- 11⁄2 kg cukor
- 2 l víz
- 2 ks citrom
A karamellához
- 100 g cukor
- 2 evőkanál víz
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Készítsd el a szörp alapot. A bodzavirágot alaposan mosd át, és helyezd egy nagy fazékba. Add hozzá a cukrot és a frissen facsart citromlevet. Öntsd fel a vízzel, és keverd össze az alapanyagokat.
2. Lépés
Hagyd állni a keveréket két napig, hogy az ízek összeérjenek. Ezután szűrd le, és öntsd vissza a fazékba.
3. Lépés
Készítsd el a karamellt. Egy serpenyőben olvaszd meg a cukrot a vízzel közepes lángon, amíg aranybarna színt nem kap. Ne kevergesd, csak rázd meg a serpenyőt, ha szükséges.
4. Lépés
A kész karamellt óvatosan keverd a szörpalaphoz. Vigyázat, a karamell forró, és könnyen megéghetsz!
5. Lépés
A karamellás bodzaszörpöt öntsd steril üvegekbe, majd egyebek között hűtőben tárold. Kínáld fel jégkockákkal és friss citromszeletekkel.