Forrás: Pixabay: 13729238
Bögrés kókuszos süti
Ez a bögrés kókuszos süti egyszerűen lenyűgöző! Az édes, tropikus íz minden szeletben érezhető, ami tökéletes desszertté teszi. Már hónapok óta készítem ezt a süteményt, a családom és a barátaim mindig lenyűgözve vannak. A puha tészta, a krémes töltelék és a ropogós kókuszreszelék ötvözete mindig nagy siker.
Hozzávalók
- 2 bögre finomliszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre kókuszreszelék
- 1 bögre tej
- 1⁄2 bögre olaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- csipetnyi só
Eljárás
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. (Tipikus hiba, hogy sokan kihagyják ezt a részt. Ne feledkezz meg róla, mert a sütő előmelegítése nélkülül a süti nem sül meg megfelelően)
Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sütőport egy nagy tálban. Adjunk hozzá csipetnyi sót is.
Verjük fel a tojásokat, majd öntsük hozzá az olajat és a tejet.
Kombináljuk a száraz és a nedves hozzávalókat, majd alaposan keverjük össze.
Adjuk hozzá az 0,5 bögre kókuszreszeléket, de tartsunk meg egy kis mennyiséget a tetejére.
Öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Szórjuk rá a maradék kókuszreszeléket a masszára.
Süssük a sütit 25-30 percig, vagy amíg a teteje aranybarna színű nem lesz. (Végezz tűpróbát a sütés vége felé, így biztosan nem lesz nyers a süteményed.)