Forrás: Pixabay: TetyanaUs
Borscs leves recept
Ebben a fagyos téli időben nincs is jobb, mint az otthon melegében egy forró, laktató leves. A borscs leves éppen ilyen, minden falatja hozza a kért melegséget és ízeket. A borscs leves elkészítése során én mindig nagyon odafigyelek a hús kiválasztására és a zöldségek frissességére, hiszen ezek az elemek adják meg a leves igazi, jellegzetes ízét
Hozzávalók
- 500 g marhahús
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks répa
- 1 ks cékla
- 1 ks krumpli
- 1 ks paradicsom
- 1 ks Paprika
- 1 ks fehérrépa
- 1 csokor Petrezselyem
- 2 evőkanál olaj
- Só, bors őrölt pirospaprika babérlevél ízlés szerint
- 200 ml tejföl a tálaláshoz
Eljárás
A marhahúst megmossuk, majd egy lábasban felrakjuk főni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fontos, hogy ne használjunk túl sok vizet, mert akkor híg lesz a leves.
Amíg a hús fő, a zöldségeket megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az apró kockák sokkal jobban átveszik a hús ízét, mint a nagyobb darabok.
Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a répát, a céklát, a krumplit, a paradicsomot, a paprikát és a fehérrépát, illetve a fűszereket.
A levest tovább főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
A végén hozzáadjuk a petrezselymet, majd a tálalás előtt 5-10 percig még hagyjuk állni, hogy az összes íz összeérjen.
A levest tejföllel tálaljuk. Kínálhatunk mellé friss kenyérrel, a tejföl fokozza a leves ízét, és a kenyér kellemesen kiegészíti azt.