HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: TetyanaUs

Borscs leves recept

Ebben a fagyos téli időben nincs is jobb, mint az otthon melegében egy forró, laktató leves. A borscs leves éppen ilyen, minden falatja hozza a kért melegséget és ízeket. A borscs leves elkészítése során én mindig nagyon odafigyelek a hús kiválasztására és a zöldségek frissességére, hiszen ezek az elemek adják meg a leves igazi, jellegzetes ízét

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhahús Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks répa Hozzáadott
  • 1 ks cékla Hozzáadott
  • 1 ks krumpli Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • Só, bors őrölt pirospaprika babérlevél ízlés szerint Hozzáadott
  • 200 ml tejföl a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A marhahúst megmossuk, majd egy lábasban felrakjuk főni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fontos, hogy ne használjunk túl sok vizet, mert akkor híg lesz a leves.

2. Lépés

Amíg a hús fő, a zöldségeket megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az apró kockák sokkal jobban átveszik a hús ízét, mint a nagyobb darabok.

3. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a répát, a céklát, a krumplit, a paradicsomot, a paprikát és a fehérrépát, illetve a fűszereket.

4. Lépés

A levest tovább főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

5. Lépés

A végén hozzáadjuk a petrezselymet, majd a tálalás előtt 5-10 percig még hagyjuk állni, hogy az összes íz összeérjen.

6. Lépés

A levest tejföllel tálaljuk. Kínálhatunk mellé friss kenyérrel, a tejföl fokozza a leves ízét, és a kenyér kellemesen kiegészíti azt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új