HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: laustkehlet

Borsópüré

A borsópüré egyszerű és tápláló étel, ami ideális köret húsokhoz vagy halakhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Fagyasztott borsó Hozzáadott
  • 1 db nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 EK olívaolaj Hozzáadott
  • 100 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 2 db gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 db vegeta Hozzáadott
  • 1 db Hozzáadott
  • 1 db Fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg és vágja fel a zöldségeket. Vágja fel apróra a hagymát, és nyomja át a fokhagymát egy fokhagymaprésen.

2. Lépés

A serpenyőben melegítse fel az olívaolajat és adjon hozzá apróra vágott hagymát. Párolja, amíg a hagyma aranybarna nem lesz.

3. Lépés

Adjon hozzá fagyasztott borsót és áttört fokhagymát. Főzzük 5-10 percig, amíg a borsó teljesen fel nem olvad és megpuhul.

4. Lépés

Tegye a borsót a turmixgépbe, és adjon hozzá főzőtejszínt, vegetát, sót és borsot. Keverje, amíg sima pürét nem kap.

5. Lépés

Melegként szolgálja fel hús vagy hal mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új