HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rxOwp96KM9yRgNHjd5A8/1adaca4703838cc33cc5f38f329a2a.jpeg)
Forrás: Pixabay: laustkehlet
Borsópüré
A borsópüré egyszerű és tápláló étel, ami ideális köret húsokhoz vagy halakhoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Fagyasztott borsó
- 1 db nagy hagyma
- 2 EK olívaolaj
- 100 ml főzőtejszín
- 2 db gerezd fokhagyma
- 1 db vegeta
- 1 db Só
- 1 db Fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Tisztítsa meg és vágja fel a zöldségeket. Vágja fel apróra a hagymát, és nyomja át a fokhagymát egy fokhagymaprésen.
2. Lépés
A serpenyőben melegítse fel az olívaolajat és adjon hozzá apróra vágott hagymát. Párolja, amíg a hagyma aranybarna nem lesz.
3. Lépés
Adjon hozzá fagyasztott borsót és áttört fokhagymát. Főzzük 5-10 percig, amíg a borsó teljesen fel nem olvad és megpuhul.
4. Lépés
Tegye a borsót a turmixgépbe, és adjon hozzá főzőtejszínt, vegetát, sót és borsot. Keverje, amíg sima pürét nem kap.
5. Lépés
Melegként szolgálja fel hús vagy hal mellé.