HIRDETŐ

Forrás: facebook: Bulgakov Café

Borzaska otthonra

Évek óta szeretettel készítem a borzaskát a családomnak. Ez az étel nemcsak finom, de gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és garantáltan a gyerekek is imádni fogják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g sertéstarja Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • 500 g friss kenyér Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst megmossuk, majd kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Fontos, hogy ne legyen túl vékonyak a szeletek, mert könnyen szét eshetnek sütés közben.

2. Lépés

Sóval és borssal ízesítjük a hússzeleteket, majd állni hagyjuk 10-15 percig.

3. Lépés

Egy kis tálban felverjük a tojásokat, másik tálba kimérjük a lisztet, harmadikban pedig a zsemlemorzsát elkeverjük az apróra vágott fokhagymával. Mindig érdemes elosztani a hozzávalókat, mert így könnyebb a forgatás.

4. Lépés

A hússzeleteket először a lisztben megforgatjuk, majd a tojásban, végül pedig a fokhagymás morzsában. Fontos, hogy mindenhova jusson belőle, hogy szép, egyenletes legyen a bunda.

5. Lépés

A bundázott hússzeleteket forró, bő olajban aranybarnára sütjük. Ne túl magas hőfokon süssük a húst, mert a morzsa hamar megég, a hús pedig nyers maradhat.

6. Lépés

A hús sütése közben a kenyeret felkockázzuk, majd a vajon megpirítjuk. Ne hagyd túlságosan megbarnulni, mert akkor keserű lehet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új