HIRDETŐ

Forrás: 4kodiak from Getty Images

Boulettes de viande hachée (francia húsgombócok)

Ez a francia recept a "Boulettes de viande hachee"-hez egy igazi csemege, és gyakran készítem el a családomnak és a barátaimnak. Az egyszerű, de ízletes mártásban lévő finom húsgombócok mindig nagy sikert aratnak. Ez egy gyors, egyszerű recept, amely tökéletesen illik a különböző köretekhez - a salátáktól a tésztákig. A darált húsból készült sült húsgombócokat paradicsomszósszal kombináljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Darált hús (vegyesen) Hozzáadott
  • 1 finom apróra vágott hagyma Hozzáadott
  • 2 Préselt gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Tablespoon morzsa Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
  • 400 g Golgotagyümölcs paradicsom Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Provence-i gyógynövények Hozzáadott
  • 1 Tablespoon Mustár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A francia húsgombóc recept elkészítéséhez keverje össze a darált húst, az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a zsemlemorzsát és a tojást egy nagy tálban. A keveréket jól fűszerezze sóval és borssal. Szerintem itt a leghatékonyabb a kéz használata - így jobban összeállnak a hozzávalók, és az ízek egyenletesen oszlanak el.

2. Lépés

Formázzon kis húsgombócokat a keverékből, és tegye félre. Én úgy szeretem, ha körülbelül golflabda méretűek, de tetszés szerint kisebbek vagy nagyobbak is lehetnek.

3. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Amint felforrósodott, tegyük bele a húsgombócokat, és süssük, amíg minden oldalról barnára pirulnak. Vigyázzunk, hogy a húsgombócok ne legyenek túlzsúfolva - hagyjunk nekik helyet a serpenyőben.

4. Lépés

Adja hozzá a leszűrt paradicsomot és a provence-i fűszernövényeket. Egy tipp: Hogy a mártás ne legyen túl híg, én kb. 15 percig hagyom párolódni, amíg szép sűrűséget nem kap.

5. Lépés

Miután a mártás megpárolódott, adjuk hozzá a mustárt, és keverjük jól össze. A mustár extra ízvilágot ad, ami igazán kerekké teszi az ételt.

6. Lépés

A "Boulettes de viande hachee"-t még 5 percig hagyjuk főni, majd forrón, tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új