Forrás: 4kodiak from Getty Images
Boulettes de viande hachée (francia húsgombócok)
Ez a francia recept a "Boulettes de viande hachee"-hez egy igazi csemege, és gyakran készítem el a családomnak és a barátaimnak. Az egyszerű, de ízletes mártásban lévő finom húsgombócok mindig nagy sikert aratnak. Ez egy gyors, egyszerű recept, amely tökéletesen illik a különböző köretekhez - a salátáktól a tésztákig. A darált húsból készült sült húsgombócokat paradicsomszósszal kombináljuk.
Hozzávalók
- 500 g Darált hús (vegyesen)
- 1 finom apróra vágott hagyma
- 2 Préselt gerezd fokhagyma
- 2 Tablespoon morzsa
- 1 tojás
- só és bors
- 2 Tablespoon olívaolaj
- 400 g Golgotagyümölcs paradicsom
- 2 Teáskanál Provence-i gyógynövények
- 1 Tablespoon Mustár
Eljárás
A francia húsgombóc recept elkészítéséhez keverje össze a darált húst, az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a zsemlemorzsát és a tojást egy nagy tálban. A keveréket jól fűszerezze sóval és borssal. Szerintem itt a leghatékonyabb a kéz használata - így jobban összeállnak a hozzávalók, és az ízek egyenletesen oszlanak el.
Formázzon kis húsgombócokat a keverékből, és tegye félre. Én úgy szeretem, ha körülbelül golflabda méretűek, de tetszés szerint kisebbek vagy nagyobbak is lehetnek.
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Amint felforrósodott, tegyük bele a húsgombócokat, és süssük, amíg minden oldalról barnára pirulnak. Vigyázzunk, hogy a húsgombócok ne legyenek túlzsúfolva - hagyjunk nekik helyet a serpenyőben.
Adja hozzá a leszűrt paradicsomot és a provence-i fűszernövényeket. Egy tipp: Hogy a mártás ne legyen túl híg, én kb. 15 percig hagyom párolódni, amíg szép sűrűséget nem kap.
Miután a mártás megpárolódott, adjuk hozzá a mustárt, és keverjük jól össze. A mustár extra ízvilágot ad, ami igazán kerekké teszi az ételt.
A "Boulettes de viande hachee"-t még 5 percig hagyjuk főni, majd forrón, tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat!