HIRDETŐ
Forrás: ALLEKO for iStockPhotos
Brüsszeli saláta narancs és dióval
Egy egészséges, ropogós brüsszeli saláta narancsokkal és diókkal. A tökéletes saláta a hideg évszakra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Saláta
- 500 g kelbimbó
- 2 Narancsok
- 100 g dió
Öltözködés
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 fokhagymagerezd
- 1 Pinch só
- 1 Pinch bors
- 2 evőkanál balsamico ecet
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A kelbimbó salátához tisztítsa meg a kelbimbót, vágja félbe, és blansírozza forrásban lévő vízben egy lábasban. Ezután szűrje le és hűtse le. Rövid ideig pirítsa olajban egy serpenyőben.
2. Lépés
Hámozd meg a narancsokat és szeleteljük fel. Durván vágd fel a diókat.
3. Lépés
Az öntethez keverje össze az olívaolajat, a citromlevet, a balzsamecetet, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot egy kis tálban.
4. Lépés
Keverjük össze a kelbimbót, narancsot és diót egy nagy salátástálban. Öntse rá a dresszinget, és alaposan keverje össze.
5. Lépés
Hagyja átjárni a kelbimbó salátát rövid ideig, mielőtt felszolgálja. Jó étvágyat!