HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Gy0_eneUN5lQd0s8JlDY/3928964b20dcbf985aad8b60c3fee5.jpeg)
Burgonyás nudli
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 700 g burgonya
- 300 g félig durva liszt
- 150 g őrölt mák
- 100 g vaj
- 50 g porcukor
- 2 db tojás
- csipetnyi só
HIRDETŐ
Eljárás
35 perc.
1. Lépés
Főzzük meg a burgonyákat a héjukban, és miután lehűlt, hámozzuk le és reszeljük le apróra.
2. Lépés
Öntsünk vizet a fazékba, sózzuk meg és főzzük.
3. Lépés
Egy tálban összegyúrunk egy nem ragadós tésztát a nokedlihez burgonyából, lisztből, tojásból és sóból.
4. Lépés
A tésztából hengereket formázunk, amelyeket finoman meglisztezünk.
5. Lépés
A galuskákat forró vízbe helyezzük és egy rövid ideig főzzük.
6. Lépés
A kész krumpligombócot meglocsoljuk olvasztott vajjal és tálalhatjuk mákkal, amit cukorral kevertünk vagy reszelt túróval.