HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: phuonghoangthuy

Burgundi marharagu

A burgundi marharagu lassan, türelemmel elkészített, ízletes, gazdag étel, ami akár egy hideg téli napon is felmelegíti a hangulatot. Érdemes jó minőségű húst és bort használni hozzá, hogy a végeredmény valóban kiemelkedő legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g marhalábszár Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Fej zellergumó Hozzáadott
  • 1 l burgundi vörösbor Hozzáadott
  • 3 Szál Kakukkfű Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt bors Hozzáadott
  • kis maréknyi petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A marhalábszárat vágjuk kockákra. Véleményem szerint ezt egyszerűbb gyufásdoboz nagyságú darabokra vágni, mert így nem veszíti el a formáját hosszú főzés közben.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítjuk, a sárgarépát, zellergumót felkockázzuk. Mivel a zöldségek is fontos szerepet játszanak a végeredményben, érdemes a zöldségeket is nagyobb darabokban hagyni, nem túl apróra vágni.

3. Lépés

A marhahúst forró olajban nagy lángon átsütjük. Célszerű lehet kisebb adagokban először a húst megpirítani, majd kivenni, majd egy külön edényben a zöldségeket is kissé átpirítani. Így nyugodt körülmények között lehet a húst is, és a zöldségeket is elérni a kellő ízhatárra.

4. Lépés

A zöldségeket hozzáadjuk a húshoz, majd felöntjük a borral. Fontos, hogy jó minőségű bort használjunk a főzéshez, mert a bor íze nagyon meghatározó lesz az ételben. A burgundi bor az ideális választás, de ha nincs kéznél, egy jó minőségű vörösborral is kiváló lesz.

5. Lépés

Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Kevés sóval és borssal kezdjük, majd a végén ízlés szerint lehet még hozzáadni.

6. Lépés

Lefedve, alacsony lángon, lassan két órán át főzzük, amíg a hús szétesik. Fontos, hogy lassú tűzön, hosszan főzzük a húst, hogy igazán omlós legyen.

7. Lépés

Friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új