HIRDETŐ

Carbonara spaghetti

A carbonara spaghetti egy ízletes és könnyen elkészíthető olasz tésztaétel. A krémes szósz, a bacon és a parmezán hihetetlenül finom kombinációt alkotnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g spaghetti tészta Hozzáadott
  • 200 g bacon vagy szalonna, csíkokra vágva Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 100 g parmezán Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • petrezselyem vagy bazsalikom a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Forralj fel bővizet egy nagy lábosban, majd adj hozzá sót. Add hozzá a spagettit és főzd, míg alente nem lesz (kb. 8-10 perc). Szűrd le és tedd félre.

2. Lépés

Egy serpenyőben süsd meg a bacon vagy szalonna csíkokat közepes lángon, amíg ropogósak nem lesznek. Tegyük fél egy tányérra.

3. Lépés

Egy tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a reszelt parmezán sajtot. Keverd össze és ízlés szerint sózd és borsozd.

4. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsd fel olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítd meg néhány másodpercre, majd vedd le a tűzről.

5. Lépés

Add hozzá a leszűrt spagettit a serpenyőbe a fokhagymához, majd öntsd rá a tojásos-parmezános keveréket. Gyorsan keverd össze, hogy a tészta jól bevonódjon a szósszal és a tojások megszilárduljanak, de ne zsírosak legyenek.

6. Lépés

Végül add hozzá a ropogós bacon vagy szalonna csíkokat és alaposan keverd össze.

7. Lépés

Szórd meg petrezselyemmel vagy bazommal és azonnal tálalhatod is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új