Carbonara spaghetti
A carbonara spaghetti egy ízletes és könnyen elkészíthető olasz tésztaétel. A krémes szósz, a bacon és a parmezán hihetetlenül finom kombinációt alkotnak.
Hozzávalók
- 400 g spaghetti tészta
- 200 g bacon vagy szalonna, csíkokra vágva
- 4 tojás
- 100 g parmezán
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- petrezselyem vagy bazsalikom a tálaláshoz
Eljárás
Forralj fel bővizet egy nagy lábosban, majd adj hozzá sót. Add hozzá a spagettit és főzd, míg alente nem lesz (kb. 8-10 perc). Szűrd le és tedd félre.
Egy serpenyőben süsd meg a bacon vagy szalonna csíkokat közepes lángon, amíg ropogósak nem lesznek. Tegyük fél egy tányérra.
Egy tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a reszelt parmezán sajtot. Keverd össze és ízlés szerint sózd és borsozd.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítd meg néhány másodpercre, majd vedd le a tűzről.
Add hozzá a leszűrt spagettit a serpenyőbe a fokhagymához, majd öntsd rá a tojásos-parmezános keveréket. Gyorsan keverd össze, hogy a tészta jól bevonódjon a szósszal és a tojások megszilárduljanak, de ne zsírosak legyenek.
Végül add hozzá a ropogós bacon vagy szalonna csíkokat és alaposan keverd össze.
Szórd meg petrezselyemmel vagy bazommal és azonnal tálalhatod is.